Badminton Terbuka Malaysia 2012

Juara Badminton Terbuka Malaysia 2012Datuk Lee Chong Wei Juara Perseorangan Lelaki Terbuka Malaysia 2012. Ramai yang sudah tahu berita gembira ini dan aku percaya banyak blog yang telah menulis mengenainya. Aku pun tidak mahu mengulas panjang lebar lagi. Tahniah kepada semua pemenang.

JUARA N. JUARA MATA
XD Zhang Nan
Zhao Yunlei
vs Xu Chen
Ma Jin
21-12
21-9
WS wang Yihan vs Wang Xin 21-19
21-11
MD Fang Chieh Min
Lee Sheng Mu
vs Cho Gun Woo
Shin Baek Choel
16-21
21-16
21-16
MS Lee Chong Wei vs Kenichi Tago 21-6
21-13
WD Christinna Pedersen
Kamilla Rytter Juhl
vs Ha Jung Eun
Kim Min Jung
21-19
21-18

Apa yang aku mahu kongsikan di sini ialah mengenai masa yang diambil dalam pertandingan. Sejak hari pertama, aku perhatikan ada beberapa perlawanan mengambil masa tidak pun sampai setengah jam untuk tamat dan ada pula yang mengambil masa lebih dari satu jam.

MS Kenichi Tago vs Chen Jin 3-2
Tarik Diri
0:08
WS Tine Baun vs Yao Jie 21-10
Tarik Diri
0:15
WD Lee So Hee
Shin Seung Chan
vs Adrina Aysha Anscelly
Yvonne Ong Jing Er
21-9
21-13
0:18
WD Sannatasah Saniru
Tee Jing Yi
vs Ho Yen Mei
Lee Zii Yii
21-9
21-12
0:19

Masa paling cepat ada di atas
Sudah kalah sebelum raket panas
Masa paling lama ada di bawah
Untuk tamat amat letih dan lelah

MS Lee Chong Wei vs Chen Long 21-18
17-21
21-13
1:16
MS Chen Jin vs Jan O Jorgensen 21-16
20-22
21-6
1:18
WD Vivian Hoo Kah Mun
Woon Khe Wei
vs Miyuki Maeda
Satoko Suetsuna
15-21
21-19
21-17
1:20

TehrDemikian kisah 'Badminton Terbuka Malaysia 2012' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


28 Comments

  1. titan says:

    chong wei memang kacak tadi. memang berat sebelah. tago dari awal dah mengalah. hehe..
    titan baru je tulis kisah Lelaki kacak takkan mudah putus asa.My Profile

    1. tehr says:

      bukan tandingan chong wei si tago ni
      banyak juga dia buat silap

    2. nurmisnan says:

      tak tgk tadi.. naik basikal..
      nurmisnan baru je tulis kisah Buah manggis menyembuhkan ulser perut, mulut dan ususMy Profile

      1. tehr says:

        perlawanan yang berat sebelah, nur

  2. padin says:

    betul juga kata pengulas sukan tu tadi, separuh akhir semalam merupakan “final” sebenar.. pengalaman buatkan Tago berbeza dgn Chong wei,
    padin baru je tulis kisah Kekal MomentumMy Profile

    1. tehr says:

      semalam tago menang percuma
      hari ni tak dapat dia nak melawan

  3. nurmisnan says:

    Hoyeahhh… tahniah Latok Chong Wei..
    nurmisnan baru je tulis kisah Buah manggis menyembuhkan ulser perut, mulut dan ususMy Profile

    1. tehr says:

      dah makin kaya dah datuk kita ni :D

  4. kakyon says:

    walau pun tak mengikuti sepenuhnya perlawanan, ucapan tahniah buat datok chong wei..
    kakyon baru je tulis kisah omega 3 usana yang terbaik..My Profile

    1. tehr says:

      tahun ni berturut pula datuk le menang
      hehe

  5. kimmie says:

    rugilah tak tgk perlawanan ni, tp nak buat cam mana…ada perkara yg x dpt dielakkan, smlm kelas, hari ni pun keluar juga
    kimmie baru je tulis kisah Masanya sudah tibaMy Profile

    1. tehr says:

      tak apa
      masih banyak lagi nanti
      harap datuk lee terus berjaya

  6. kulanz says:

    masa final tadi aku nyenyak tidur.. :D
    baru dapat tahu keputusannya malam ni
    kulanz baru je tulis kisah Makcik Belikan Pakcik ‘Mountain Bike’My Profile

    1. tehr says:

      separuh akhir semalam lebih mencabar, bro
      dan lebih seronok ditonton
      togo memang bukan lawan chong wei

  7. shraqs says:

    Final match td memang tak best
    shraqs baru je tulis kisah Backlinks Part 1My Profile

  8. ramai kata perlawanan akhir macam tak mencabar..lin dan tak masuk kali ni
    naimulfirdaus baru je tulis kisah kehendak yang membahagiakanMy Profile

  9. ghost writer says:

    akhirnya,sekali lagi chong wei membuktikan bahwa dia satu2nya yang harus digeruni oleh lawan mungkin untuk tahun2 akan datang selagi dia belum bersara sepenuhnya.
    ghost writer baru je tulis kisah anagogi di celah pagiMy Profile

  10. yas says:

    Tahniah Datuk Chong Wei…pas ni BAM kena cri pelapis yg betul2 boleh menggantikan beliau…dah 10 tahun dahhhh…..
    yas baru je tulis kisah Kiamat?- Satelit Russia Menghempas BumiMy Profile

  11. kakyong says:

    DLCW hebat.. cuma tiada pelapis pengganti beliau..

  12. Norizwan says:

    Togo bukan lawan chong wei…

  13. floyd says:

    Tahniah! Dapat jugak US$30,000

    Siapa kata sukan tdk boleh cari duit.

    8 kali juara x US$20k – 30k kira ok lah tu
    floyd baru je tulis kisah Elderly Fruit Seller Loses RM200My Profile

  14. maza says:

    ..kalau menonton sambil minum teh dan perlawan tamat tak sampai 10 minit, tentulah menikmati teh kurang seronok.. hehheheeh
    maza baru je tulis kisah Menghalau hantu sambil makan cendolMy Profile

  15. chii says:

    tahniah arr…camni ar yang kita mau..
    chii baru je tulis kisah Pengalaman Kena Denda Di SekolahMy Profile

  16. akubiomed says:

    Saya mengharap DLCW bertemu dengan Lin Dan. Mungkin Lin Dan tidak boleh berhadapan tekanan didepan penonton Malaysia kot. Walaubagaimana pun tanniah.
    akubiomed baru je tulis kisah Pasang DontPhisMe dapat menghalang penipuan internetMy Profile

  17. cik tom says:

    wah siap ada keputusan lengkap lagi tue…
    tehr jomlah join ga eyriqaz tue…
    mana tau rezeki tehr..
    lgpun entry tehr mmg mantap2!
    cik tom baru je tulis kisah Mana Pihak Yang Benar? Anwar Ibrahim atau Saiful Bukhari?My Profile

  18. anggota bomba siap siaga
    memadam api terus membara
    Tahniah Chong Wei seperti diduga
    laluan mudah bergelar juara

    Tahniah Datuk Chong Wei…

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Story terbaru blog kami…
    prosedur motorsikal naik flight

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun