APDM | Barulah Senang Nak Tidur…

Sudah melebihi jam 3.00 pagi. Ayam itik dah tiga kali mengigau. Kambing pun dah dua tiga kali berubah tempat tidur. Tapi kenapa aku masih tak mahu tidur? Kenapa tak tidur?

“Enrolmen dan maklumat murid bagi sesi persekolahan 2013 perlu dikemaskini sebelum 25 Januari 2013 untuk keperluan pentaksiran (SAPS, SPPBS dan pendaftaran UPSR) dan bantuan murid.”

Sebelum ini tarikh akhir yang diberikan kepada guru-guru untuk mengemaskini maklumat murid dalam sistem Aplikasi Pangkalan Data Murid [APDM] ialah sebelum 15 Januari 2013 iaitu hari ini.

Internet di sekolah masih tidak dapat digunakan walau pun sudah 2 minggu persekolahan bermula. Aku tak tahu di mana silapnya. Dengan kemudahan broadband milik sendiri yang kelajuannya lebih sedikit berbanding siput, sangat sukar untuk aku menembusi pintu pagar APDM yang penuh sesak. [Ketika aku sedang menulis ni, pengguna atas talian APDM seramai 16498 orang.] Guna kemudahan streamyx di rumah mak aku juga susah nak lepas.

Sekarang lega. Barulah senang nak tidur… :D

TehrDemikian kisah 'APDM | Barulah Senang Nak Tidur…' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


23 Comments

  1. mie says:

    bekerja keras nampaknya….
    internet juga gangguan nya…
    ehehehee
    mie baru je tulis kisah Pulau Bunting Kedah Pulau TergendalaMy Profile

  2. Ha ha… kena upgrade pegi Uni-Fi nie :D
    Apa-apa pun yg penting dah selamat pun. Cukup tido hari ni bro?
    Dulu Lain Sekarang Lain baru je tulis kisah Monday Lite: WordlessMy Profile

  3. cikgu naman says:

    lega tahun ni tak pegang kelas..tahun lepas semua jawatan sapu..ehehe

    ramai juga cikgu merungut susah nak tembus apdm tu
    cikgu naman baru je tulis kisah Keputusan Cabutan BertuahMy Profile

    1. Suri says:

      hai gila kuasa nmpk cikgu hee..gaya blh rehat tahun skit berbanding thun lepas heeee

  4. de engineur says:

    kena besarkan sedikit ‘pintu pagar’ APDM tu. Kalau selalu sesak susah jugak tu, information officer kena highlight benda ni kpd pihak berkenaan
    de engineur baru je tulis kisah LED lighting market expected to double in 2014My Profile

  5. rajennye cikgu… elok dapat OT mcm ni…

  6. Suri says:

    kira dah siap baru lega eh..pakai pc umh juga ker bro atau bt keje lari pi umh mak jap hee…klu sesak mmg sush nak buat keje silap2 terus mls nak buat/ update nghee… sabar..

  7. Suri says:

    sebenarnya bukan mudah nk jdi guru.bukan takat mgjar nak bg anak murid faham pasatu lulus dg baik tpi tugas2 guru kerja2 sampingan bila lhat agak letih gak.smpi hari hujung mgu turun sekolah hee…sb sy tgok kak sy keje guru dia bikin cerita ni sama sy he..

  8. onlajer says:

    Nak kena pakai unifi ni cikgu baru laju
    onlajer baru je tulis kisah 10 Blogger Terbaik Malaysia – Popular PostsMy Profile

  9. akubiomed says:

    Bila ramai akses pada waktu sama boleh menyebabkan sistem perlahan.

  10. effort lab says:

    internet kat skolah pakai streamyx 60 ringgit je kot hehe
    effort lab baru je tulis kisah Robot Transformers Dunia Nyata [4 gambar]My Profile

  11. hafizmd says:

    Petai jering ulam pegaga
    Kerja tak siap kenalah berjaga

    Moga kerja keras warga pendidik bakal melahirkan insan cemerlang =)
    hafizmd baru je tulis kisah Jadual Siaran Langsung Liga Super Januari 2013 Astro Arena 801My Profile

  12. UmmiKami says:

    Guru terpuji bekerja keras,
    Bukan kerana gaji tapi ikhlas. :D
    UmmiKami baru je tulis kisah Pantun Ku Jual Silalah Membeli..My Profile

  13. UmmiKami says:

    Kalau nak lebih cepat guna Unifi… tapi kadang kadang lembab juga :)
    UmmiKami baru je tulis kisah Pantun Ku Jual Silalah Membeli..My Profile

  14. nazray says:

    ni mesti kes server kerajaan. same la macam saya kene jugak tahun lepas, nak tambah SKT pun tak lepas, last-last semua kakitangan awam yang guna applikasi HRMIS tak leh nak access langsung web tu, hampeh, mengganggu pergerakan gaji tu. Sabo je le.
    nazray baru je tulis kisah Berapa kerapkah kamu menukar tema blog?My Profile

  15. Dja@SisHaza says:

    renyah dunia ‘ kita ‘ mcm tu le… ada x yg peduli ?
    Dja@SisHaza baru je tulis kisah REZEKI, PENGUTIP TIN DAN KUCING TERBIARMy Profile

  16. Bro tidur sebelah ayam, itik lembu ke.. heee
    Kena paksa Telekom pasang tiangnya kat area bro tu … :D
    Hairul Hissam baru je tulis kisah Cara Mengatasi Stress Kemurungan Dgn Makanan. Dimana RasionalnyaMy Profile

  17. padin says:

    hehee macam alkisah HRMIS la ni, :D

  18. Hafizul says:

    hehe..kesian kan..ke sistem ni lebih kurang hrmis jugak?kalau hrmis memang sakit hati ler..haha..ni org lain yang kata..sy tak pernah guna lagi sistem hrmis..huhu
    Hafizul baru je tulis kisah Broadband Celcom Kena PukulMy Profile

  19. donnyien says:

    haha.. tak boleh tahan la part ni “Ayam itik dah tiga kali mengigau… masib baik lah semuanya sudah beres =D
    donnyien baru je tulis kisah Siapa saya dan World Bloggers & Sosial Media AwardsMy Profile

  20. Bro Zulkbo says:

    salam..
    demi anak bangsa dan negara
    saudara Tehr bersengkang mata
    bravo, tahniah atas prinsip itu :)
    Bro Zulkbo baru je tulis kisah Semakan Keputusan Permohonan Kemasukan Ke Kolej Vokasional dan Sekolah Menengah Teknik 2013My Profile

  21. lensablogger says:

    semalam TM, call offer upgrade streamyx ke 8mbs (entah apa entah) RM160 sebulan 7 x lebih laju dari skrg… teruja gak.

    kelebihannya, boleh guna banyak komputer, cuma tak boleh bawa jalan2, cuma kat rumah aje
    lensablogger baru je tulis kisah 37 petua meletop dan beretika menyedut idea bagi blogger ketandusanMy Profile

  22. fiezaradzi says:

    susah jga kalau nak online aje.. senang, tapi bila dah penuh kat talian, nak buat apa pun susah..

    nasib baik dipindakan masa tu..
    fiezaradzi baru je tulis kisah Tips Menghantar Anak Pertama Kali Ke SekolahMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun