Apa yang Pasti

Salam sayang. Dalam hidup kita ada beberapa perkara yang pasti berlaku dan kita semua sedia tahu. Cuma kadang-kadang ada antara kita yang pura-pura tidak tahu. Sengaja tidak mahu mengingatinya sehinggalah apa yang dijanjikan itu tiba. Pasti.

usia muda pastinya akan pergi jua
sedar tak sedar tiba ketika hari tua
langkah lesu itu tanda tiada upaya
tanggal gigi uban putih atas kepala

badan sihat pasti tiba ketika sakit
datang cepat tentu ada yang menjerit
datang perlahan ada ia sedikit-sedikit
herba ubat diharap ringan rasa perit

paling akhir tak siapa dapat sembunyi
datang ia walau ke mana engkau lari
mesti diingat benda hidup akan mati
lambat bangat janji ini sangat pasti

Jangan ada yang tidak tahu atau buat-buat tidak tahu. Besok hari Jumaat adalah hari cuti umum bagi negeri Kelantan, Terengganu dan Kedah. Jadi besok aku tak ke sekolah. Ada peluang untuk aku buat kerja sambilan di rumah. :D

Selamat malam untuk semua. Usah diharap pada mimpi yang tidak pernah pasti.

TehrDemikian kisah 'Apa yang Pasti' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


20 Comments

  1. suri says:

    mimpi tak juga mmpi ken ausaha juga ya cikgu
    suri baru je tulis kisah 37 CPC Campaigns Nuffnang 2013My Profile

  2. suri says:

    seru mati semua takut..sy gatal2 tangan pi youtube tgok video org mati he walau ia lakonan dlm .bawha tanah tu ada org sy rasa takut..mak kata klu takut ada makna kita dah takut pd Allah.. pastu kena byk amalan sunat di lipat gandakan..
    suri baru je tulis kisah Bakham Somkham vs SaltMy Profile

  3. suri says:

    cuti duduk rumah jana wanglah ya heee
    suri baru je tulis kisah Draft CintaMy Profile

  4. suri says:

    semoga ada mada utk ank2 dan isteri masa cuti panjang ini
    suri baru je tulis kisah Masa Mula- Mula Kahwin Aku Rajin Buat Benda IniMy Profile

  5. suri says:

    sukalah org itu bercuti lama sikit dari biasa hee..
    suri baru je tulis kisah Doa Selepas Mengambil WudhuMy Profile

  6. seronok dapat cuti sambil buat kerja online…
    hanafi abdullah baru je tulis kisah 4 Sebab Mengapa Mesti Kita BekerjaMy Profile

    1. suri says:

      tambah pendapatan keluarga apa agkany perniagaan guru ini ya heee…
      suri baru je tulis kisah Sampan Kita Sudah Sampai Di Mana?My Profile

  7. dja@sishaza says:

    Kita org kt sini pun cuti jgk…hr keputeraan. Mgkn nk buat en3 baru,dah 3 hr asyik ttangguh. Slmt hr guru cikgu
    dja@sishaza baru je tulis kisah TEMA SAMBUTAN HARI GURU SEPANJANG 41 TAHUNMy Profile

  8. hafiz says:

    selamat berehat dan bekerja sambilan bro..
    hafiz baru je tulis kisah Keputusan penuh T-team vs Johor Darul TakzimMy Profile

  9. Joe says:

    Rehat untuk cas energy untuk mggu depan.
    Joe baru je tulis kisah Software Untuk Meningkatkan Trafik Blog Anda Sehingga 500%My Profile

  10. akubiomed says:

    Ia memang pasti. Hanya Allah Maha Kuasa mengetahuinya.
    akubiomed baru je tulis kisah Acer Aspire P3 Convertible Ultrabook™ ke TabletMy Profile

  11. hafizmd says:

    malam esok jgn lupa cikgu, game kelantan vs selangor..hehe
    hafizmd baru je tulis kisah Live Streaming Pahang vs Lions:Pahang Wajib Menang!My Profile

  12. BeritaKaki says:

    rehat laa bro .. nanti asyik sibuk memanjang tak elok utk badan jugak
    BeritaKaki baru je tulis kisah JAIS Sahkan Shahz Jaszle Ditangkap KhalwatMy Profile

  13. hatiputera says:

    Memang bagus time rehat nie buat kerja sambilan.
    hatiputera baru je tulis kisah Keputusan T-Team vs Johor Darul TakzimMy Profile

  14. Hafizul says:

    Hehe..Semua itu adalah pasti..ubat herba lagi elok untuk kesihatan badan..selalu amalkan awek muda tu bro..hehehe
    Hafizul baru je tulis kisah Luahan Ikhlas Untuk Ahmad FaizalMy Profile

  15. Hairul Azni says:

    Memang best kalau layan online malam esoknya cuti.. :-)
    Hairul Azni baru je tulis kisah Dua Perkara Paling Mahal Untuk Kita Dapat Dari Peniaga Di MalaysiaMy Profile

  16. auc says:

    semuanya tak pasti
    yg pasti
    pasti mati…
    auc baru je tulis kisah Gulai KeladiMy Profile

  17. titan says:

    selamat bercuti eh..
    titan baru je tulis kisah Tanya gua 3 soalan.My Profile

  18. ya pasti kita akan mati… Dan yg pasti, saya hari2 cuti. heee
    Hairul Hissam baru je tulis kisah Cara Membawa Motor Clutch Klac. Bertambah Bini Aku.My Profile

  19. onlajer says:

    hoho banyak yang pasti nih
    onlajer baru je tulis kisah Into Darkness – ReviewMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun