Apa Sebenarnya Tuntutan Bersih 3.0

Hanya malam ini baharulah Mr Tehr tahu apakah sebenarnya yang menjadi Tuntutan Bersih 3.0 ini. Walau pun sudah banyak juga yang Mr Tehr dengar di TV dan baca di internet, tetapi tak pernah pula Mr Tehr ambil berat mengenai tuntutan gerakan Bersih 3.0 ini. Yang Mr Teh tahu ia merupakan sambungan kepada Bersih 2.0 sahaja.

Himpunan Bersih 3.0 bertemakan DUDUK BANTAH bagi menunjukkan kesepakatan rakyat menuntut hak untuk satu pilihan raya yang bebas, bersih dan adil di Malaysia. Perhimpunan Bersih 3.0 dicadangkan di Dataran Merdeka, Kuala Lumpur pada 28.04.2012 pada jam 2.00 petang.

tuntutan bersih 3.0
BERSIH 3.0 DUDUK BANTAH

Tuntutan Bersih 2.0 :
1. Bersihkan Senarai Undi (Daftar Pemilih)
2. Reformasikan Undi Pos
3. Gunakan Dakwat Kekal
4. Akses Media Yang Bebas & Adil
5. Tempoh Berkempen Minima 21 Hari
6. Kukuhkan Institusi Awam
7. Hentikan Rasuah
8. Hentikan Politik Kotor

** Mr Tehr harap tak akan ada yang degil mahu tetap berhimpun di Dataran Merdeka nanti. Ketua Polis Daerah Dang Wangi telah mendapat perintah mahkamah daripada Majistret Zaki Asyraf Zubir untuk menghalang Penganjur Bersih 3.0 dan orang awam berhimpun di Dataran Merdeka sehingga jam 6.00 pagi Ahad ini.

TehrDemikian kisah 'Apa Sebenarnya Tuntutan Bersih 3.0' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


24 Comments

  1. Norizwan says:

    malam tadi pun dah buat persediaan standby nak berhimpun….
    Norizwan baru je tulis kisah Kereta kabel buatan sendiri di ChinaMy Profile

    1. ada dah mon*** kuning dkt dataran pagi nie. :D Kalau sakit sendiri tanggung lah …

  2. ProfHariz says:

    Bila FRU jalankan tugas mula cakap itu ini. Ish
    ProfHariz baru je tulis kisah Bersih 3.0: Apa Yang Akan Berlaku ?My Profile

  3. mie says:

    rasa aman pula ada negara luar ni…
    sambil berhimpun, bersihkan dataran merdeka..
    tercapai juga satu tujuan…
    mie baru je tulis kisah Wordless Wednesday #11 Star CruiseMy Profile

    1. suri says:

      kenyataan sahabt mie mmg buat sy tersenyum blh jga dok mikir cam tu ada bagusnya jua
      suri baru je tulis kisah Kirimkan Gladiolus Jika Gila BayangMy Profile

  4. yas says:

    no 9. Bersihkan jalan dan bandar2 yerrr…jgn buat sampah plak nanti…
    yas baru je tulis kisah [Video] Lelaki Ditanam Hidup2 Oleh Tentera SyriaMy Profile

    1. suri says:

      ternyata ia memeningkan kepala..bila smua jadi haru biru

    2. chii says:

      heheh..slalunya kalo pas ada demo2 mcm ni..sampah..mmg x leh nak di kata la kan
      chii baru je tulis kisah Biar Pecah Di PerutMy Profile

      1. suri says:

        samaph mmg byk pas selesai demo DBKL kena sapu sampah
        suri baru je tulis kisah Kirimkan Gladiolus Jika Gila BayangMy Profile

  5. Norgadis says:

    Nasib baik saya kat Labuan, taklah ada sibuk2 pasal ni…
    Norgadis baru je tulis kisah Kata Pinjam Tapi Macam MencuriMy Profile

  6. cik tom says:

    smoga semuanya selamat..xde pertumpahan darah..
    cik tom baru je tulis kisah Panduan Bisnes Cupcake dari Rumah Cara MudahMy Profile

    1. mie says:

      tetap ada pertumpahan darah kalau xde niat yang betul

      1. suri says:

        cik tom tak tgok tv ke akhbar..?

  7. EEEMMm kalau boleh elak kan diri…

    Kalau ketawa sampai terbahak
    melihat orang lurus bendul
    Tujuan bersih menuntut hak
    (cuma) biarlah guna saluran betul

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Story terbaru blog kami…
    diy service blower aircond kereta

  8. Ladfe Amir says:

    dah selesai nampaknya. harakah katlain..berita harian kata lain.
    Ladfe Amir baru je tulis kisah Gembira Tidak TerkataMy Profile

    1. suri says:

      jadi mana satu benar bro haaa..last2 bli baca sambil lalu hirop kopi hiii

  9. suri says:

    sy tak ada di kl masih melekatr d ipoh…

  10. suri says:

    ia amat mengecewakan…memalukan…

  11. kimmie says:

    bersih lagi..erm…saya balik kampung time ni
    kimmie baru je tulis kisah 1 MAY = HARI PEKERJA = HARI JADI AMIRMy Profile

    1. suri says:

      mana2 semua nak bersih..apa pun ia mmg memberi pengajaran pd kita semua…baik ada manfaat sebaliknya…
      suri baru je tulis kisah Lagak Temuduga Ada Bermacam RagamMy Profile

  12. chii says:

    err..bukan ke tuntutan yg sama juga time bersih yg sblm ni
    chii baru je tulis kisah Biar Pecah Di PerutMy Profile

  13. adele says:

    tuntutan yg suci murni…ada pulak org yg tak paham igt bersih ni pengganas ke apa..haiyayaaa
    adele baru je tulis kisah Pening #1 Fasha Sanda MengandungMy Profile

  14. suri says:

    yg adil ruamhs aya halam depan bilik..semua bersih dr sampah sarap heee
    suri baru je tulis kisah Rosa Rossa Jadi BotakMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun