Apa Maksud Incoming Links?

Aku suka melihat paparan dashboard WordPress. Tengol draf, plugins, komen dan Incoming Links. Banyak benda yang aku boleh belajar dan dapatkan idea menulis blog atau pantun dari paparan dashboard WP ni.

incoming linksRamai yang dah tahu pemilik EarnCent iaitu Titan suka makan cendol tapi aku tak ada la suka sangat makan cendol. Titan juga banyak skandal tapi aku tak ada skandal kat mana-mana. Lagi satu Titan pandai buat duit dengan blog, aku pula memang tak pandai. [Siapa yang mahu buat duit dengan blog boleh selongkar blog Titan.] Cuma aku dengan Titan sama-sama kacak je. :D

Sejuknya rasa minuman selasih,
Enaknya rasa manisan madu;
Merajuk pada orang yang kasih,
Bertanya pada orang yang tahu.

Kata Pakcik Google, Incoming Links ialah pautan blog lain dengan blog kita dan trackback links dalam komen yang kita buat. Macam tu la lebih kurang apa yang aku faham.

Kadang-kadang payah juga aku nak percaya dengan Pakcik Google ni sebab dia cakap dialek Amerika Utara, aku pula biasa dengan dialek Kelantan Utara. :D

TehrDemikian kisah 'Apa Maksud Incoming Links?' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


74 Comments

  1. Abdur says:

    Amerika utara vs Kelantan utara

    Lawak betul abang,
    Abdur baru je tulis kisah Cara Mudah Memindahkan WordPressMy Profile

    1. tehramuan says:

      eh, betul la tu
      aku memang kat kelantan utara sekarang :D

  2. onlajer says:

    aku johor utara tehr hehe
    onlajer baru je tulis kisah Renovasi dan Dekorasi – Saya memilih Iman PuriMy Profile

    1. tehramuan says:

      hehe
      harap boleh jumpa kat stadium nanti

  3. titan says:

    aii..apsal blog aku selalu tepek kat incoming link blog korang aa..
    titan baru je tulis kisah Ya. Gua tak rasa bersalah pun..My Profile

    1. Mintak belanja cendol tu :D
      Dulu Lain Sekarang Lain baru je tulis kisah The Rock Shop: Hard Rock Café Is in KKMy Profile

      1. tehramuan says:

        musim hujan ni, bro
        tak best la makan cendol
        sejuk

        1. Ladfe Amir says:

          blog titan memang banyak tertepek juga kat blog saya.

          titan..jom makan cendol kat kuala selangor..nak tak
          Ladfe Amir baru je tulis kisah Kenapa saya ingin tersenarai di dalam bloglist Abang Ensem’s BlogMy Profile

          1. titan says:

            boleh. tapu lu belanja dua mangkuk lahh..
            titan baru je tulis kisah Konsep asas bila buat Contest.My Profile

    2. hafizmd says:

      cez..sudah tau bertanya pula…nak kena belnja cendol kat kami ni…hehehe
      hafizmd baru je tulis kisah 9 Ciri Suami IdamanMy Profile

      1. titan says:

        betul. aku tak tahu apa-apa.
        titan baru je tulis kisah Konsep asas bila buat Contest.My Profile

  4. shameel says:

    sy plak bachok utara.. x tahu bab WP sbb guna BS. hehehe.
    shameel baru je tulis kisah Walau Tak Secantik BUNGA CITRA LESTARIMy Profile

    1. tehramuan says:

      tak apa, cikgu
      boleh je sekadar ambil tahu
      mungkin nanti nak guna wp pula :D

  5. Bro Zulkbo says:

    salam..
    heran juga sebab
    dia sorang je yang menge”links” tu
    yang lain tak keluar pulak ye..?he he
    Bro Zulkbo baru je tulis kisah Minyak Dagu : Sinopsis Dan Video Trailer FilemMy Profile

    1. tehramuan says:

      salam kembali
      dulu2 memang ada incoming links dari blog yang lain
      beberapa blog juga la

    2. titan says:

      aku tak tahulahhh..haha..
      titan baru je tulis kisah Cinta Perpustakaan yang mengecewakan..My Profile

  6. Cikgu Hairul says:

    Macam ada sesuatu yang tak kena dengan incoming link ni. Kat blog saya pun ada.. Sangat banyak link dari blog titan.
    Cikgu Hairul baru je tulis kisah Tanah Runtuh di Bukit SetiawangsaMy Profile

    1. Hmm.. mesti Titan, part time dia hacking blog org :D Kena belajar ni …
      Dulu Lain Sekarang Lain baru je tulis kisah The Healthcare System and Cancer Treatment for the Elderly : A Follow UpMy Profile

      1. tehramuan says:

        memang kita perlu banyak belajar dari blog earncent titan tu

    2. titan says:

      yeke? serius, aku tak tahu apa-apa. haha..
      titan baru je tulis kisah Cinta Perpustakaan yang mengecewakan..My Profile

  7. kakyon says:

    tetiba teringat sup utara yg lazat..hehe

    1. tehramuan says:

      hehe
      sup tulang atau sup belut ni, kakyon?

  8. Boyz_ed says:

    Aaikk ?? Haha , dialek Kelantan Utara ? Tak pernah dengar pown.. Haha , tapi.. Kita geng Kelate la.. Yeah ! :D
    Boyz_ed baru je tulis kisah Gambar Comel Wawa Zainal BertudungMy Profile

    1. tehramuan says:

      yeah!
      gomo klate gomo
      lawe mene sokmo

  9. akubiomed says:

    Cendol berada dimana-mana. Di Banting, di Kodiang, Di Taiping, Di Muar.<–curi dialog kumpulan Jambu dari program Maharaja Lawak Mega 2012. :-)
    akubiomed baru je tulis kisah Perkhidmatan Pesakit Luar Hospital perlu transformasi Part 1My Profile

    1. tehramuan says:

      sayangnya cendol kurang kat pantai timur sekarang ni
      musim hujan :D

  10. Kat blog Kak long pun banyak juga incoming links daripada Titan. Mesra betul titan dengan ramai blogger ya.
    Kak Long Mawar Merah baru je tulis kisah Villa DFaro AFamosa : Baju basah tak kering di badanMy Profile

    1. tehramuan says:

      dia memang jelajah semua, kak long
      merata cari cendol :D

    2. titan says:

      haha..kena gak kat sana ye. haha..
      titan baru je tulis kisah Cinta Perpustakaan yang mengecewakan..My Profile

  11. cikgu naman says:

    virus cendol kot..haha
    cikgu naman baru je tulis kisah iPhone 5 Gadget ImpianMy Profile

    1. tehramuan says:

      haha
      memang dah merebak kata kunci cendol ni

  12. Malam-malam takde orang jual cendol ke?
    Malaysia Coin baru je tulis kisah Isu lambakan coin card di pasaranMy Profile

    1. tehramuan says:

      kat sini siang pun tak ada, bro
      musim hujan ni

      1. Aduh bro…. Susah gak tu kalau takde. Saya cendol kira feveret gak…. ;)
        Malaysian Coin baru je tulis kisah 10 Panduan terbaik untuk pengumpul baruMy Profile

  13. muktasim says:

    orang utara penang pun tak brp paham bahasa amareka ni.. masuk google translate lagi jadi x paham.. hehe
    muktasim baru je tulis kisah Senarai Tugas Ketua PanitiaMy Profile

    1. tehramuan says:

      haha
      google jual mahal dengan kita di malaysia

  14. zool says:

    ooo.. aku pun ada gak incoming link dari blog si titan tu
    zool baru je tulis kisah Diskaun 50 peratus bagi tiket F1 SepangMy Profile

    1. tehramuan says:

      memang akan dapat tempias trafik nanti

      1. hafizmd says:

        sudah…blog ambepun ade…ini mmg tak boleh jadi…boikot boikot boikot…hhhahahha
        hafizmd baru je tulis kisah 9 Ciri Suami IdamanMy Profile

        1. titan says:

          mana bulih. mana bulihhhhh..
          titan baru je tulis kisah Cinta Perpustakaan yang mengecewakan..My Profile

    2. titan says:

      haha..ada gak kat sana ye rupanya..haha..
      titan baru je tulis kisah Cinta Perpustakaan yang mengecewakan..My Profile

  15. Aarman says:

    Tehr..mun kamek makei bahasa Sarawak tauk sik kitak he..he..he..Nak kamek heran orang kat Amerika nun paham dialek kelantan.
    Aarman baru je tulis kisah Rebet Telefon Pintar RM200My Profile

    1. tehramuan says:

      aku ni faham sikit2 je dialek orang melayu sarawak
      dulu2 aku ngajar kat kawasan iban
      tapi bahasa iban juga dah ingat2 lupa :D

  16. maza says:

    wah perkara ini udah lama tinggalkan..
    tak ambil pot pun.. hehehe

    mungkin sudah sampai masa utk kembali aktif gitew.. hehehe

    1. tehramuan says:

      mungkin tak perlu ambil perhatian sangat, bro
      tak ada salah kat mana2 pun

  17. rahman says:

    incoming link dari titan memang misteri…. kenapa yer… dah lama benda ni ada kat dashboard saya….
    rahman baru je tulis kisah Permata HatiMy Profile

    1. tehramuan says:

      apa yang aku faham
      titan memang sentiasa singgah letak komen pada setiap entri blog ni

    2. titan says:

      haku pun tak tahu kenapa wehh..
      titan baru je tulis kisah Cinta Perpustakaan yang mengecewakan..My Profile

  18. wazy says:

    Ada juga incoming links dari Titan tu
    wazy baru je tulis kisah Peringatan Buat KitaMy Profile

    1. tehramuan says:

      hari ini ada blog lain yang sempat menyelit
      hehe

  19. cik tom says:

    ciktom xsuka sgt mkn cendol…hee
    cik tom baru je tulis kisah Peluang Kerja Sambilan Dengan MenulisMy Profile

    1. tehramuan says:

      bila hari panas, best juga makan cendol, cik tom
      tapi sekarang ni musim hujan
      sejuk

    2. titan says:

      dah lu suka tomato. makan tomato lahh..takkan dalam cendol nak letak tomato kot..
      titan baru je tulis kisah Cinta Perpustakaan yang mengecewakan..My Profile

  20. Ajumohit says:

    tak berapa paham yang tu ;)
    Ajumohit baru je tulis kisah Jalan-jalan malam di KLCCMy Profile

    1. tehramuan says:

      tak apa
      boleh faham pelan2 nanti

  21. yas says:

    aku, tehr dan titan juga sesama kacak wehh…..hehe…tp cendoi kureng sikit laa…..
    yas baru je tulis kisah Gambar Perkahwinan Khairul Fahmi (Apex) Dan LeunieyMy Profile

    1. tehramuan says:

      haha
      geng kacak

  22. effort lab says:

    tak berapa nak paham pulak pasal incoming links ni ayark!
    effort lab baru je tulis kisah Kenapa Tidak Dibenarkan Online FB di PejabatMy Profile

    1. tehramuan says:

      sama la dengan aku ni
      hari ni ada incoming links dari blog yang dah lama tak update
      buat aku makin keliru

  23. Khidhir says:

    makin sibuk makin takde incoming link
    Khidhir baru je tulis kisah Meletakkan Password Untuk FirefoxMy Profile

  24. papa mifz says:

    habislah bro, pasti bro pun lepas nih suka makan cendol juga…hehe
    papa mifz baru je tulis kisah Resepi Sambal Penyet TempeMy Profile

  25. Blog aku pun penuh incoming link dari blog Titan ni. Misteri betul ni.
    Hazmin Hamudin baru je tulis kisah Senarai Telefon Pintar 3G Yang Boleh Dibeli Dengan Rebat RM200My Profile

    1. titan says:

      haha..blog aku yang lain pun ada gak.
      titan baru je tulis kisah Cinta Perpustakaan yang mengecewakan..My Profile

  26. hafizrahim says:

    sama la..blog aku pun penuh dengan incoming blog titan
    hafizrahim baru je tulis kisah Ikan Tilapia Air MasinMy Profile

  27. Ladfe Amir says:

    nampaknya bro telah menimbulkan tandatanya yg masih belum dapat dijawab oleh sesiapa tetapi pada masa yg sama juga ramai yg mengakui titan telah menguasai incoming link di mana2 blog termasuklah blog saya
    Ladfe Amir baru je tulis kisah Kenapa saya ingin tersenarai di dalam bloglist Abang Ensem’s BlogMy Profile

    1. hafizmd says:

      Pasti bro titan akan buat sidang akhbar nnti..tunggu saje..hihi
      hafizmd baru je tulis kisah 9 Ciri Suami IdamanMy Profile

      1. titan says:

        tak nak aku. haha..
        titan baru je tulis kisah Cinta Perpustakaan yang mengecewakan..My Profile

    2. titan says:

      macam tu la plakk..
      titan baru je tulis kisah Cinta Perpustakaan yang mengecewakan..My Profile

  28. ohcikgu says:

    blog saya pun banyak juga incoming linknya..haha..
    ohcikgu baru je tulis kisah Menang hadiah contest-contest tahun 2012My Profile

  29. Mus says:

    memang blog titan ni mmg femes.. kat blog saya pun sama..
    Mus baru je tulis kisah Outdoor Photography Di Prince Philip Park, Tanjung Aru, SabahMy Profile

    1. titan says:

      adehh.ada jugak rupanya..haha
      titan baru je tulis kisah Komisen ke 7 dari Jobdirumah.comMy Profile

  30. income link adalah link yang merujuk ke halaman suatu blog/web guna meningkatkan kualitas halaman/blog/web yang dirujuknya,,

    begitulah yang saya ketahui,,

    terima kasih sudah berbagi tentang income link, banyak ilmu yang bisa saya dapatkan di tehramuan,, salam kenal,,

  31. Hafizul says:

    Emm satu masa dulu, incoming link penuh warna warni dengan link dari en titan..tapi sekrang dah tak ada..rasa sunyi pun ada sekarang ni..tak apa lah apa boleh buat..redha aje lah…
    Hafizul baru je tulis kisah Jawatan Kosong Sebagai PHP DeveloperMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun