Antara Aku Dan Dia

antara dia dan aku
ada jalan lurus berliku
ada sejambak mawar biru
ada sempadan duri semalu

antara aku dan dia

antara aku dan dia
ada yang tidak sama
kerana aku lelaki dan dia wanita

antara aku dan dia
masih ada yang serupa
kerana kami sedang seronok bercinta

antara aku dan dia
terdapat adegan drama
kerana kami adalah watak sandiwara

antara aku dan dia
terukir cerita bahagia
kerana kami menulisnya bersama-sama

antara aku dan dia
tersimpan satu rahsia
hanya diketahui oleh Yang Maha Esa

TehrDemikian kisah 'Antara Aku Dan Dia' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


80 Comments

  1. zulkbo says:

    salam..
    ermmm..kau dan aku saling
    memerlukan..lelaki dan wanita
    melengkapi antara satu sama lain
    :)
    zulkbo baru je tulis kisah Hikmah Tanah Runtuh – Norsuzana Bertemu Semula Anaknya Mohd Aizat QushairiMy Profile

  2. zulkbo says:

    andai tanpa mu (wanita)
    sunyi sepi duniaku tanpa
    teman bicara….
    zulkbo baru je tulis kisah Hikmah Tanah Runtuh – Norsuzana Bertemu Semula Anaknya Mohd Aizat QushairiMy Profile

    1. suri says:

      jangan diam klu diam dia sush hati..

      wah bangganya mjdi wanita eceh,,,

      1. dnoBiz says:

        Tapi jangan ashik membebel je nanti dia pula yang susah hati… :D
        dnoBiz baru je tulis kisah Harga Minyak – Mengapa Harga Minyak Kita mahal Sedangkan Kita Pengeluar MinyakMy Profile

        1. suri says:

          jgn bebel tak tentu pasal..diam kekadang lagi baik..hooo..

          1. Mus says:

            memang betul tu. adakala diam lebih baik.
            Mus baru je tulis kisah Jadikan Blog Lebih Mesra Pelawat Mesti Cuba!!My Profile

          2. dnoBiz says:

            betul tu bak kata orang tua tua..
            bebel biar bersebab, diam biar bertempat…
            Ps Ada ke papatah macam tu :D
            dnoBiz baru je tulis kisah Prinsip Kejayaan – Apa yang diperlukan untuk berjayaMy Profile

    2. Norgadis says:

      Wah… indahnya bahas…

  3. suri says:

    antara aku dan dia
    terlukis memori di ruang mata
    amat sukar utk di bicara

  4. suri says:

    antara aku dan dia
    kami punya cerita
    ada satu hari bahagia
    tak akan kami lupa

    1. Cik Siti says:

      semoga aku dan dia akan
      akan kekal selamanya
      Cik Siti baru je tulis kisah Berakit-rakit ke huluMy Profile

      1. bEe says:

        Antara aku dan dia
        Ada cerita cinta
        Antara suka & duka
        Abadi selamanya….

        Okey tak??? hehehe

        1. Mus says:

          macam never ending story plak..
          Mus baru je tulis kisah Amyra Berminat Nak Jadi ModelMy Profile

          1. suri says:

            haaa.. ce citer..

        2. dnoBiz says:

          hehhehe..
          macam teringat kisah lampau je Bee.. :D
          dnoBiz baru je tulis kisah Takrif Baru Elektrik – Soalan lazim tarif baru elektrikMy Profile

  5. Cik Siti says:

    antara aku dan dia
    ada masa hanya perasaan yang berbicara

    ceeewwwaaahhhh En Tehr nak dah pandai bersajak madah…
    Cik Siti baru je tulis kisah Berakit-rakit ke huluMy Profile

    1. suri says:

      haaa… jom sedal madah sini lagi heeee

  6. sud@is says:

    antara aku dan
    tersimpan seribu cerita
    yg x padam wlau ditelan masa
    namun itu kenangan yg tersisa..
    sud@is baru je tulis kisah Tips Sihat Cara RasullullahMy Profile

    1. sud@is says:

      dia..
      sud@is baru je tulis kisah Tips Sihat Cara RasullullahMy Profile

  7. Uhuk…. romantiknya Tehr sekarang ni. Mood romantik ke?
    Sabahan Bloggers Club baru je tulis kisah Innity advertising NetworkMy Profile

  8. mie says:

    teringat komik yang sama tajuk ni..
    hari ulangtahun perkahwinan ke?
    hehhehehee
    mie baru je tulis kisah Liverpool Asia Tour 2011 @ MalaysiaMy Profile

  9. padin says:

    macam ada sesuatu yang tersirat
    yang aku tak boleh nak teka kat sini T_T

    1. suri says:

      bulan dah mengambag
      jgn byk bicara ni malam
      malam jemaat ;) hiii

      1. padin says:

        hehe kalau bulan mengambang
        kena cepat2 masuk tidur keh3

  10. Hisyam says:

    Wow, berbunga bahasa.

    1. Mus says:

      memang khas untuk mereka yang jiwanya berbunga..
      Mus baru je tulis kisah Jadikan Blog Lebih Mesra Pelawat Mesti Cuba!!My Profile

  11. ,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
    //__l_l_,\____\,__
    l_—\_l__l—[]lllllll[]
    _(o)_)__(o)_)–o-)_)___
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ” Antara kau dan aku
    Blog ini sebagai pengantara”
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Jom Terjah entry terbaru ??

    vespa naza

    AKU BUKAN DIA
    Aku tak sama dengan dirinya..
    karena aku bukanlah dirinya, aku adalah aku….
    akan ku cuba tuk jadi yang terbaik untukmu…..
    meskipun tak sempurna seperti dirinya, namun akan ku lakukan hanya untukmu….
    kerana ku inginkan kau bahagia disampingku untuk selamanya ..
    tanpa ada dirinya dalam angan dan pikiranmu dan jadikan ku nombor satu dalam hidupmu.

  12. kakyon says:

    antara aku dan dia
    sehati sejiwa dalam semua perkara
    tapi soal duit.lu..lu..gua..gua..;)
    kakyon baru je tulis kisah janjiMy Profile

    1. Mus says:

      hahaha.. kalau org rumah tak kerja.. susah jugak lu..lu..gua..gua..
      kena share..
      Mus baru je tulis kisah Jadikan Blog Lebih Mesra Pelawat Mesti Cuba!!My Profile

  13. adah says:

    antara aku dan dia…
    tersimpan semua…
    suka dan duka…

    ecececece,…
    adah baru je tulis kisah Addicted with the coffeeMy Profile

    1. Mus says:

      memang kisah bersama si dia kena simpan sebaiknya…
      Mus baru je tulis kisah Jadikan Blog Lebih Mesra Pelawat Mesti Cuba!!My Profile

  14. MDHAFiZ.NET says:

    bagai bulan dan bintang..pantai dan lautan…langit dan daratan..kesemuanya saling memerlukan… :)
    MDHAFiZ.NET baru je tulis kisah First Bugatti Veyron In Malaysia By Sultan of JohorMy Profile

    1. Mus says:

      seperti adam dan hawa..
      Mus baru je tulis kisah Kini Streamyx Jadi Pengganti Celcom BroadbandMy Profile

  15. dnoBiz says:

    bila masuk bab ni aku hanya mampu baca je heheh :D
    dnoBiz baru je tulis kisah Tukar jantina – Mohon Tukar Jadi wanitaMy Profile

  16. yas says:

    Antara aku dan dia…pantun ni mmg tuk yg tgh dok “hot” bercinta ke bro?
    yas baru je tulis kisah 25-000 burger Big Mac sejak 17may 1972My Profile

  17. Mus says:

    mendalam maksudnya..
    lama tak ke sini..
    Mus baru je tulis kisah Calendar Of Event – June 2011- Sabah Tourism BoardMy Profile

  18. titan says:

    erk..aku fail sikit bab-bab ni malam ni..hehe
    titan baru je tulis kisah Komisen ketiga dari 701panduanMy Profile

  19. decrewz says:

    Kau (blog) dan aku (jai) x boleh dipisahkan.. Camtu…? he3
    decrewz baru je tulis kisah Ada Yang Mengamuk Proton Saga FL 16L Executive DijualMy Profile

    1. suri says:

      blh ar tu..kira lulus heee…. ;)

      p/s:sesekli tuan blog menghilang kita bt blog ni cam blog kita haaaa

      1. yas says:

        mesti banyak keje kawen nih….time ni pong cikgu cikgi sibuk gak wooo…hehehe
        yas baru je tulis kisah Kene potong akibat cubaan merogolMy Profile

  20. tips-kurus says:

    … tengah scene sedih la sekarang-tak sihat.. :(
    tips-kurus baru je tulis kisah Petua Nak Cepat Baik Demam dengan Maggi KariMy Profile

    1. Mus says:

      oic.. kesiannya.. semoga cepat sembuh
      Mus baru je tulis kisah Pemandangan Kota Kinabalu Dari Atas Bukit KokolMy Profile

  21. esempoi says:

    aku pun baca je la.. hehe

  22. wadud says:

    hehehehe.. semacam jer dengo…
    wadud baru je tulis kisah Jom merueno bahasa AcehMy Profile

  23. maza says:

    perkhh…. soal hati ada taman ni.. hehehhehe

    Terbang tinggi si burung tempua
    duan belahan menjadi sangkar
    Kalau Hati sudah suka sama suka
    racun ditelan menjadi penawar
    maza baru je tulis kisah Tha’labah bin Abdul RahmanMy Profile

    1. bEe says:

      Wah, dah melantun pantun pulak en maza :-P
      Pandainya dia hasil ajaran dari cikgu tehr ;)

      1. Mus says:

        memang betul tu..
        Mus baru je tulis kisah Jadikan Blog Lebih Mesra Pelawat Mesti Cuba!!My Profile

  24. bEe says:

    Andai…. Daku pergi sebelum mu
    Kenangkan daku selalu di dlm Doamu

    Kaulah cinta pertama & terakhir utkku…
    Ku berjanji kan menantimu
    Setia menunggu di pintu Syurga…..

    1. Mus says:

      wow.. jiwangnya..
      Mus baru je tulis kisah Jadikan Blog Lebih Mesra Pelawat Mesti Cuba!!My Profile

      1. bEe says:

        Ekekekeke……
        Teringat zaman perchentaan :-P
        bEe baru je tulis kisah Tanggal 1 Jun 2011My Profile

  25. Kau dan aku ,adalah satu
    Tak kira apa
    Segala rintihan aku ,engkau selalu ada
    Biar kata memisah kita
    Biarkan saja
    Kerana terbiasa

    Mengejar mimpi ,yang pasti akan aku
    Sentiasa merasa kehilanganmu
    Ku akan tunggu saat bertemu
    Tiada henti
    Walau dimana kita berdiri
    Di dalam dunia ini

    Biar sampai akhirnya nanti

    Semua tak terang di mataku ,walau warnanya menyala
    Ingin merasa namun aku takkan cuba
    Biar kata memisah kita
    Biarkan saja
    Kerana terbiasa
    Ooohhh.
    Mengejar mimpi ,yang pasti akan aku
    Sentiasa merasa kehilanganmu
    Ku akan tunggu saat bertemu
    Tiada henti
    Walau dimana kita berdiri
    Di dalam dunia ini
    Biar sampai akhirnya nanti
    Biar sampai akhirnya nanti
    Ooohhh..Oohhh..Ooohhh

    ,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
    //__l_l_,\____\,__
    l_—\_l__l—[]lllllll[]
    _(o)_)__(o)_)–o-)_)___
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ” Antara kau dan aku
    Blog ini sebagai pengantara”
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Jom Terjah entry terbaru ??

    jenis jenis kereta mpv
    azli.afzainizam baru je tulis kisah Tips-tips periksa kereta untuk perjalanan jauhMy Profile

  26. othells says:

    apakah ia menceritakan tentang tehr bersama isteri tehr dalam menghasilkan penulisan ini…?

    maaf lama tak jenguk ke sini…dah jauh aku ketinggalan.
    othells baru je tulis kisah terapiMy Profile

  27. ghost writer says:

    membacanya seolah aku dapat merasakan bahwa ianya mengenai tehr dengan isteri tehr…

    semoga kebahagiaan diteruskan
    ghost writer baru je tulis kisah jiwa milik tuhanMy Profile

    1. Mus says:

      semoga kebahagian tu kekal selamanya
      Mus baru je tulis kisah Jadikan Blog Lebih Mesra Pelawat Mesti Cuba!!My Profile

      1. ghost writer says:

        apakah nama mus nih nama panggilan bro…?ouh ingatkan orang lain yg tolong reply.haha
        ghost writer baru je tulis kisah selera peribadiMy Profile

  28. shameel says:

    Antara aku dan dia.
    Ada Cita.
    kami ukir bersama.
    Ada Cinta.
    Kami Lakar bersama.
    shameel baru je tulis kisah MALCOLM XMy Profile

  29. zik says:

    antara kau dan aku… masih lagi dalam perjuangan ini dan ujian dari Allah
    zik baru je tulis kisah Imam muda 2- 2011 minggu ke5 hendonismeMy Profile

    1. bEe says:

      Ujian Allah hanya utk hambaNYA yg terpilih & disayangi utk tidak membuat dosa lagi :-P
      bEe baru je tulis kisah Tanggal 1 Jun 2011My Profile

  30. akubiomed says:

    Antara Aku dan Dia jangan ada yang 3. Minta di jauhkan maksiat yang mencampak ke lembah yang hina

    1. Mus says:

      tepat sekali tu bro.. makhluk ketiga memang tak elok..
      Mus baru je tulis kisah Jadikan Blog Lebih Mesra Pelawat Mesti Cuba!!My Profile

      1. suri says:

        kasi burn sama dia pulak haa..

        p/s:mana bro tehr ni dia dg skli bercuti nie hee…cuti pjng ar nampknya blog ni tanpa tuan heeee

  31. tanpa wanita tak berseri-seri hidup sang lelaki.. melainkan kalau lelaki itu ada ‘masalah’

    1. Mus says:

      hahaha.. masalah tu kena cari tempat yang betul merawatinya..
      Mus baru je tulis kisah Jadikan Blog Lebih Mesra Pelawat Mesti Cuba!!My Profile

  32. Gayahspears says:

    yg pasti tercoret satu lukisan yg indah.. di mana lelaki dan wanita itu lukiskan tentang gambar kehidupan yang tercipta antara kau dengan si dia~
    kosong…
    sangat2 indah…
    Gayahspears baru je tulis kisah Tak ade tajuk!!!My Profile

    1. Gayahspears says:

      ish.. mane Bro Tehr nih.. lame beno menghilang :(
      Gayahspears baru je tulis kisah Aku nak ‘terberak’My Profile

  33. dyea says:

    antara aku dan tea….minuman paberet sejak azali..huhuhuh..BW dlm pantang..sik baik dlm pantan g leh minum tea klu tak mmg haru
    dyea baru je tulis kisah BoBoiBoyyyyyyyyyyyyMy Profile

    1. Mus says:

      wah.. sampai begitu sekali..

  34. Ali ridha says:

    antara aku hanya dapat berehat dari kesakitan.

  35. Ismail N says:

    kawe msh dok pikir antara MU dan Barca jer ni… Hmmm cam ne ler boleh jadik cam tu.. tension ehhh..
    Ismail N baru je tulis kisah Internet Phishing ScamMy Profile

    1. padin says:

      hehe usah di kenang barang yang lepas,
      Barca – Ars, Barca – Madrid, Barca – MU
      sama je kena ayam dengan barca..
      geram betul aku huu..

    2. Buku bertemu ruas bro. Suruh MU cuba lagi tahun depan…. :D
      Sabahan Bloggers Club baru je tulis kisah Mrsays Hosting and Domain GiveawayMy Profile

      1. Mus says:

        kalah.. terdiam penyokong MU
        Mus baru je tulis kisah Kini Streamyx Jadi Pengganti Celcom BroadbandMy Profile

        1. Hadi Rofiee says:

          Aku setuju. ;-)
          Hadi Rofiee baru je tulis kisah Ini barulah kayaMy Profile

          1. bEe says:

            Boleh pulak citer psl bola

            Huhuhuhu
            bEe baru je tulis kisah Tanggal 1 Jun 2011My Profile

  36. Hadi Rofiee says:

    Antara aku dan dia,
    pasti akan ada ikatan,
    Namun entah di mana dia,
    berada jauh dari pandangan.

    p.s: salah silap harap ditegur. Belajar. :D
    Hadi Rofiee baru je tulis kisah Bangau Oh BangauMy Profile

    1. Mus says:

      insyaallah jika dia jodoh kita..
      pasti milik kita..

  37. Cik Hati says:

    antara aku dan dia… ada satu rahsia… yang akan tersemat kukuh… hingga ke akhirnya… :)
    Cik Hati baru je tulis kisah Sayang itu apa ErtinyaMy Profile

  38. mana bro Tehr menghilang ni..
    tengkorak emas baru je tulis kisah Setahun pelayaranMy Profile

  39. bEe says:

    Alahai…
    Lupa ni CUTI SEKOLAH

    cikgu tehr pun cuti ekkkk :mrgreen:
    bEe baru je tulis kisah Tanggal 1 Jun 2011My Profile

  40. Norgadis says:

    Antara aku dan dia
    Punya minat yang berbeza
    tapi masih punya kasih yang sama
    Norgadis baru je tulis kisah Selamat Pengantin Baru Siti Azura Dan Mohd KulfadliMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun