Anak Kucing Sesat

Kasihan anak kuching kehilangan ibu ni. Sesat!

anak kucingAku ambil anak kucing ni dekat kedai makan yang kami biasa singgah. Kasihan. Mungkin sesat atau mungkin tercicir. Pekerja dekat kedai makan tu pun hairan macam mana anak kucing ni boleh ada di kedai mereka. Ibu kucing tak pula kelihatan.

Dua tiga kucing berlari,
Mana sama si kucing belang;
Wahai ibu ke mana pergi,
Entah di mana jalan pulang.

Cadangnya aku mahu tumpangkan anak kucing sesat ni menyusu bersama anak kucing aku di rumah. Malangnya ibu kucing yang ada di rumah aku tak mahu menerima anak kucing ni. Mungkin kerana baunya lain.

Kasihan anak kucing ni, asyik kena marah je…

Ingin Bela Kucing? Klik Sini!

ibu… ibu…
engkaulah ratu hatiku…

Entah apa yang aku boleh bagi anak kucing ni makan nanti. Harap-harap ia mahu makan nasi. :D

TehrDemikian kisah 'Anak Kucing Sesat' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


11 Comments

  1. dja@sishaza says:

    Huu kesiannya anak kucing tu …cikgu TehR , cuba bancuh susu tepung anak laa beri ia minum..
    dja@sishaza baru je tulis kisah PUNCA BADAN BERBAU DAN TIPS MENGATASINYAMy Profile

  2. dja@sishaza says:

    Cantik corak marble nya tu, macam kucing bengal … Alhamdulillah, Allah temukan ia dengan orang yang betul. Kalau tak, tak tahulah bagaimana nasibnya..
    dja@sishaza baru je tulis kisah PUNCA BADAN BERBAU DAN TIPS MENGATASINYAMy Profile

  3. hafiz says:

    Memang bau lain ibu kucing mesti tak suka punya
    hafiz baru je tulis kisah Contoh soalan peperiksaan Penolong Pegawai Belia dan Sukan S27My Profile

  4. Hero Borneo says:

    bagi susu cair sahaja..kalau mau minum maka ada peluang mau hidup..jika tak alamatnya kat situ sahajalah riwayatnya
    Hero Borneo baru je tulis kisah Template Redpite Pilihan Terbaik BlogspotMy Profile

  5. Cik Siti says:

    Encik Tehr… kalau dia kecik lagi jangan bagi dia makanan keras dulu. berikan dia susu…
    Cik Siti baru je tulis kisah 11 Tahun…..My Profile

  6. sud@is says:

    kalau bagi ikan otomatik dia suka,,lumrah kehidupannn

  7. akubiomed says:

    Telaan saya mungkin anak kucing ditinggalkan.
    akubiomed baru je tulis kisah Mencari ketenangan di Bagan LalangMy Profile

  8. brohantu says:

    nasib si kucing
    brohantu baru je tulis kisah Kejadian Pasang SurutMy Profile

  9. zara says:

    alololo comelnye kesian dia..pagi tadi on the way ke office nampak seekor anak kucing baya-baya ni lah..dah kene langgar..saya mengelak dari terus melanggar dia..kesian..teringat anak2 bulus di rumah..
    zara baru je tulis kisah Tips Atasi Masalah Letih Dan Lesu Semasa HamilMy Profile

  10. Hafizul says:

    ini kucing banyqk cantik..warnanya pun menarik..huhu
    Hafizul baru je tulis kisah Tip Murah Rezeki – Belanja IsteriMy Profile

  11. hanari says:

    Kucing akan suka makan nasi dengan lauk ikan asin
    hanari baru je tulis kisah Manfaat Puasa Untuk Pasien DiabetesMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun