Aku Memang Bodoh

Hahaha. Dalam bab ni aku memang bodoh. Memang aku mengaku. Korang nak kutuk kebodohan aku yang satu ni pun aku tak marah. Sebabnya aku memang tak tahu apa-apa mengenainya sebelum ni. Hahaha… Hahahahaha…

Nangka busuk sudah jatuh,
Hancur pecah di atas pasu;
Ada ketika aku memang bodoh,
Hal mudah pun aku tak tahu.

Aku ada nampak cikgu perempuan yang pakai macam ni di sekolah. Memang dah banyak kali aku tengok. Mula-mula tengok aku dah rasa pelik. Benarkah sanggul dia macam tu. Orang kata sanggul bonggol unta. Aku pulak tak la kata atau tanya apa-apa. Hanya diam je.

Laa… Nama dia Inner Sanggul. Ha ha ha. Malam ni tergerak pula nak tanya Pakcik Google kita, “Sanggul orang pakai dalam tudung”. Sebelum ni mana la aku tahu nama benda alah ni. Aku tak pernah pakai tudung! Pakai kopiah atau topi keledar, ada la. :D

inner sanggul

Secara peribadi aku nampak pakaian Inner Sanggul ni tak cantik. Nampak semacam je. Nampak tak iklas dan keterlaluan. Ini pendapat dan pandangan peribadi aku je. Jangan marah ya. Orang lain pasti ada pendapat lain pula kan?

TehrDemikian kisah 'Aku Memang Bodoh' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


63 Comments

  1. padin says:

    pakai benda alah ni yg jadikan bila pakai tudung membonjol tinggi ke belakang kepala tu eh?
    padin baru je tulis kisah Dialek Negeri PerakMy Profile

    1. jika terlalu tinggi mcm dh x ptt lak..
      Jebeng Otai™ baru je tulis kisah WordPress Update : 3.4.2 Ada Bug?My Profile

      1. hafizmd says:

        ambe rasa, mmg tak patut…elok2 dah pakai tudung, nanti kena cemuh ngn orang pulak….isk2
        hafizmd baru je tulis kisah Terima Kasih Daddydee & Cik TomMy Profile

        1. tehramuan says:

          ada yang suka, ada yang tak suka
          masing2 pilihan, bro

          1. rahman says:

            saya berpandangan sama seperti cikgu tehr
            rahman baru je tulis kisah Lukisan ilustrasi menggunakan sisa kayu pensilMy Profile

      2. tehramuan says:

        memang kena hati2 tu bila nak masuk kedai
        mana tahu tersangkut kat mana2, kan?

        1. shraqs says:

          Nak bagi nampak lagi tinggi kot. :)
          shraqs baru je tulis kisah Apa Dan Siapa Yang Menginspirasikan Anda Untuk BerblogMy Profile

        2. suri says:

          tersangkut haaaa adus malu kt dir sndri ar…
          suri baru je tulis kisah Salah Sendiri Salahkan Orang Lain PulaMy Profile

    2. hafizmd says:

      Ambe mmg tak tau ada pulak jenis tudung letak inner sanggul…

      Yg Nabi larang tulah jugak, manusia nak buat…manusia oh manusia!
      hafizmd baru je tulis kisah Terima Kasih Daddydee & Cik TomMy Profile

      1. tehramuan says:

        ada yang kata haram
        ada juga pendapat kata boleh
        tu yang masih ramai yang pakai tu

        1. shraqs says:

          Tudung pun ada inner sekarang ni ye. Ingatkan yang TUUUUUT je ada inner. :)
          shraqs baru je tulis kisah Apa Dan Siapa Yang Menginspirasikan Anda Untuk BerblogMy Profile

    3. tehramuan says:

      aku juga baru je tahu ni, bro :D

      1. suri says:

        iner tusng sanggul heeee org skrg suka bab tonjol2 gitu huuu
        suri baru je tulis kisah Blogger Yang Paling Banyak Bercakap_08/2012My Profile

  2. kakyon says:

    menipu diri sendiri nama nya..hehehe
    kakyon baru je tulis kisah kami ke guilin chinaMy Profile

    1. tehramuan says:

      boleh jadi juga tu, kakyon

  3. hatiputera says:

    aku memang jahil bab-bab sanggul perempuan nie.huhu
    hatiputera baru je tulis kisah Muaz Faris dan Google AdsenseMy Profile

    1. tehramuan says:

      haha
      sama la dengan aku
      isteri dan anak aku tak pakai benda ni

  4. lorhh.. djchef pun ingat dalam yg tinggi2 tu sanggul.. kehkeh..
    Panas Giler (djchef) baru je tulis kisah Maharaja Lawak Mega 2 2012My Profile

    1. tehramuan says:

      ada yang kata sanggul palsu
      ada yang kata fesyen je

  5. mancai says:

    nampak tak lawa bila aku tengok org guna Inner Sanggul ni… sekadar pendapat peribadi jer… jgn marah erk…
    mancai baru je tulis kisah apa itu kod QRMy Profile

    1. tehramuan says:

      yups, aku juga fikir macam bro
      tak lawa

  6. rain says:

    mangsa dan pemangsa fesyen.

    adab dan ciri-ciri dalam menutup aurat yang belum sempurna.
    rain baru je tulis kisah bumi ilmu ini dipijak memulakan pendakianMy Profile

    1. tehramuan says:

      nampak lebih ke arah fesyen ni, kan?

    2. suri says:

      moga pintu terbuka utk mereka nnti.amin
      suri baru je tulis kisah Blogger Yang Paling Banyak Bercakap_08/2012My Profile

  7. de engineur says:

    Nampak semacam fesyen saja.
    de engineur baru je tulis kisah Fishing competition – Pulau Gandang, TuaranMy Profile

    1. tehramuan says:

      yups, memang fesyen

  8. Mak Lagenda says:

    Dah mcm2 gaya nak bg sanggul nmpk tinggi.. Tp rasana x patut pki sanggul palsu ni utk nmpk tinggi pemakaian tudungnya

    1. tehramuan says:

      adakah kerana mereka mahu kelihatan lebih tinggi?

  9. maza says:

    setuju!

    hehehe..
    maza pun rasa lain macam juga…
    serasa macm tak best2 gitew.. ahaks..

    tapi entahlah..
    cakap lebih2 karang, ada lak yg tak dapat menerimanya… hehehe
    maza baru je tulis kisah A&W lingkup kena jualMy Profile

    1. tehramuan says:

      ya la, bro
      aku pun bukan nak kutuk ke apa ke
      hanya pendapat je

      1. suri says:

        pendpat org lain terkadanga da benar juga heee cuma setegh org jer yang senangi heee

  10. Mummy Akmar says:

    Hahaha..mula cam pelik je baca…rupenye psal bonggol ni ke. memang nampak pelik kalau terlalu besar…

    berat tak kepala bawak menda ni.. tak pernah try!
    Mummy Akmar baru je tulis kisah Tips Keluar Ke Restoran Bersama Bayi AndaMy Profile

    1. tehramuan says:

      kalau besar dan tinggi
      memang nampak berat je

  11. ghost writer says:

    style macam ni dah lama dah dipraktikkan kat belah-belah afrika nun. tapi yang kita memang jenis suka yg rare kat negara sendiri, so follow jer lar. janji hati suka.
    ghost writer baru je tulis kisah zineMy Profile

    1. tehramuan says:

      bukan kebiasaan aku tengok ni, ghost
      tu pasal la aku nampak pelik je :D

  12. hafizmd says:

    Macam2lah. Ambe mmg tak suka =)

    Teringat kat UAI. Katanya, kalau pakai tudung kerana fesyen, terlepas dia dari dosa tapi tidaklah dapat pahala sbb memakainya tidak kerana Allah.
    hafizmd baru je tulis kisah Terima Kasih Daddydee & Cik TomMy Profile

    1. tehramuan says:

      molek kiranya bersederhana sahaja dalam berfesyen

      1. suri says:

        bila terikur sush nak tahan ckp rasa diri kita ketap bibir tanda tidaj satuju
        suri baru je tulis kisah Trigoniulus CorallinusMy Profile

  13. Suka orang pakai tudung yang simple2.. Sekarang pakai tudung pun sampai dah serabut kepala tu aku tengok.
    Hazmin Hamudin baru je tulis kisah Keputusan Peperiksaan Pengesahan Jawatan Kumpulan Sokongan IMy Profile

    1. tehramuan says:

      hehe
      aku juga suka yang biasa2 je
      kalau satu warna lagi molek

  14. Cik Siti says:

    pernah nampak… tapi tak cantiklah bila pakai benda alah tu….
    Cik Siti baru je tulis kisah Usah Dengar Kata OrangMy Profile

    1. tehramuan says:

      nampak macam berat je, kan?

      1. Cik Siti says:

        betul tu… lagi pun rasa macam ada benda tertenggek atas kepala
        Cik Siti baru je tulis kisah Usah Dengar Kata OrangMy Profile

  15. azura says:

    saya pun tak pakai camtu sebab pelik je rasa
    azura baru je tulis kisah Babak CintaMy Profile

    1. tehramuan says:

      hehe
      jujurnya saya memang nampak pelik

  16. Ummi Hanie says:

    terang2 Nabi SAW dah larang pakai sanggul bonggol unta… hmmm

    1. tehramuan says:

      benar
      ada pendapat yang mengatakan haram

  17. Liam Gonzalo says:

    But i think, you’re great and very honorable person. Because you’ve a creative power.
    Liam Gonzalo baru je tulis kisah Kim KardashianMy Profile

    1. tehramuan says:

      creative?

      1. azura says:

        kreatif menilai kot cikgu

  18. nie kalo sanggul tu naik atas sikit, dah jadi rambut mama simpson..
    tapi mmg nampak kurang cantik lah……
    Hairul Hissam baru je tulis kisah Petua Ubat Cirit Birit | Dugaan Masuk Rumah BaruMy Profile

    1. tehramuan says:

      hehe
      mama simson?

      1. citer katun simpson..
        cuba search kat google..
        yg rambut panjang keatas tu..
        Hairul Hissam baru je tulis kisah Petua Ubat Cirit Birit | Dugaan Masuk Rumah BaruMy Profile

  19. Bro Zulkbo says:

    salam..
    ermm..orang pompuan
    macam-macam buat nak
    nampak cantik Bro..

    anda bukan bodoh..
    cuma tak ambil kesah..
    dan tak perlu kesah pun lah kan?
    yang penting Mrs anda cantik je
    walau tak pakai bonggol tu..he he
    Bro Zulkbo baru je tulis kisah Kerja Kurang Akal Apabila Kurier Diri Sendiri Dalam KotakMy Profile

    1. tehramuan says:

      salam kembali
      memang pun tak ambil kisah sangat bab sanggul ni
      tapi bila ramai yang bercerita, terasa pula yang kita ketinggalan dan tak tahu apa2 :D

  20. akubiomed says:

    Tidak pernah nampak Inner Sanggul ini sebelum ini. Nampak macam tak cantik.
    akubiomed baru je tulis kisah KepadaNya kita kembaliMy Profile

    1. suri says:

      dia pakai kt dlm tudung bro.klu namp girl pakai ni dia punya sanggul cam unta jer heeee
      suri baru je tulis kisah Trigoniulus CorallinusMy Profile

  21. shraqs says:

    INi fesyen jenis bermusim nih. Nanti lama2 akan datang fesyen lain plak. BTW, saya sendiri rasa style ni tak menarik.
    shraqs baru je tulis kisah Apa Dan Siapa Yang Menginspirasikan Anda Untuk BerblogMy Profile

  22. Amirez says:

    bukan saja tak cantik, ianya juga haram dalam Islam…
    Amirez baru je tulis kisah Pengalaman Tidur Dalam Stor Makanan di MinaMy Profile

  23. onlajer says:

    aku pun tak tahu apa nama sebenarnya
    onlajer baru je tulis kisah Cuti Haji Pekerja Sektor SwastaMy Profile

  24. titan says:

    buruk gila. haha..
    titan baru je tulis kisah Komisen ke 95 dari TNXMy Profile

  25. segalabenda says:

    nampak pelik je rupenye..tapi kengkadang yang pelik tu orang kata cantik sangat..
    segalabenda baru je tulis kisah Beli Rumah Di UUC Kota KinabaluMy Profile

  26. sya isya says:

    Sya baru tahu nama dia inner sanggul. Hehe. Mmg x pernah pakai camni. X berkenan
    sya isya baru je tulis kisah MUAZ FARIS DAN GOOGLE ADSENSEMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun