Aku, Kau dan Dia

aku masih di sini
kau datang menari-nari
dia kuhantar untuk berbakti
selamanya di sana akan menanti

aku, kau serta dia
masih juga boleh ke sana
menjenguk lalu bertanya berita
bertepuk, bersenda, bergurau, ketawa

di sini menanti kamu
butang like sang muka buku
di taman sebelah kalau bertamu
google friend connect sedia menunggu

google friendFollower tehramuan.com dah kena samun. :D Beberapa hari lepas setelah aktifkan semula blogspot tehramuan, aku ambil keputusan pindahkan terus widget Google Friend Connect kembali ke blog blogspot. Blog tu aku beri nama baru iaitu ‘ramuanblog’. Untuk blog WordPress ini rasanya cukup dengan butang Like Facebook sahaja buat masa sekarang.

Eh, korang dah tekan butang Like tu? Tekan je, mudah dan tak perlu isi borang … ;)

TehrDemikian kisah 'Aku, Kau dan Dia' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


36 Comments

  1. chii says:

    heheh..chii da like juga…teringt plak ngan lagu aku,kau dan dia :p
    chii baru je tulis kisah Hujung MingguMy Profile

    1. tehr says:

      hehe
      thanks

  2. yas says:

    Widget Google friend connect tu akan dihapuskan pak google tak lama lagi kan?? Derang nak aktifkan google+ pulak….
    yas baru je tulis kisah Iran shut down RQ 170 US Drone!!My Profile

    1. tehr says:

      nampak gaya macam tu la
      tapi aku tak daftar lagi google+ ni :D

      1. yas says:

        AKu dh aktifkan dah…tp still mcm fenin lg arrr:D
        yas baru je tulis kisah Iran shut down RQ 170 US Drone!!My Profile

  3. boleh buat file tajuk ni
    abah khalisha baru je tulis kisah Thanks Yuyu Zulaikha Sebab Sudi Makan BersamaMy Profile

    1. tehr says:

      boleh2
      kira 50-50 dah la :D

  4. puteri says:

    wahh sudah lama tidak menjenguk..
    teh sudah divariasikan!
    puteri baru je tulis kisah konvo @ PICC ()3 Dec 2011)My Profile

    1. tehr says:

      buat mana yang sempat je, puteri
      lagi pun masih musim cuti ni

  5. wah pandai juga tehr berpuisi ya… dah like dah…..
    Petua Emak Hot baru je tulis kisah Petua menegangkan payudara atau buah dadaMy Profile

    1. tehr says:

      saya guna teknik hentam keromo je :D
      thanks

  6. Abgreds says:

    terima kasih jenguk kawan, cikgu. tahniah sentiasa aktif dengan dunia blog, tak le macam kawan ni huhu…
    Abgreds baru je tulis kisah Baca lagi.. @ read more..My Profile

    1. tehr says:

      kita ni part time je, bro
      buat mana yang boleh je

  7. tips says:

    gigihnya menyelenggara 2 blog.. :-)
    tips baru je tulis kisah Tips Tangkap NyamukMy Profile

    1. tehr says:

      blogspot tu tak tulis apa pun :D
      saya hanya aktifkan dan letak senarai pengomen terbanyak blog ini
      huhu

  8. b3njy says:

    Mungkin ada juga baiknya kalau sebuah blog tak der follower, FB Like, G+, Tweeter kan …. hehehe jadilah seorang blogger yang hidup dalam dunia sendiri.
    b3njy baru je tulis kisah PANDUAN SEO DAN RAHSIA UNTUK BLOGSPOTMy Profile

    1. tehr says:

      aku daftar fb je
      tu pun tak sempat nak buka
      haha

  9. b3njy says:

    Bagi benjy walaupun ada FB like, G+, Tweeter tetapi Blogwalking adalah yang terbaik sekali.
    b3njy baru je tulis kisah PANDUAN SEO DAN RAHSIA UNTUK BLOGSPOTMy Profile

    1. tehr says:

      betul3x
      aku pun banyak masa habis kat blog

  10. b3njy says:

    Kekadang masa kurang untuk meninjau apa yang ada di FB, Twweter dan G+ tetapi lebih suka blog walking melalui link member di sidebar.
    b3njy baru je tulis kisah PANDUAN SEO DAN RAHSIA UNTUK BLOGSPOTMy Profile

    1. tehr says:

      aku pulak ikut senarai update google reader
      kalau ada blog yang buat entri baru
      aku senang dapat tahu :D

  11. b3njy says:

    Kini FB telah mendapat saingan G+ dan nampak gaya G+ sedang menghampiri kepopularan FB kerana penguna google memang terlalu ramai.
    b3njy baru je tulis kisah PANDUAN SEO DAN RAHSIA UNTUK BLOGSPOTMy Profile

    1. tehr says:

      tu la yang aku dok pikir2 ni
      nak daftar ke tidak G+ tu

  12. b3njy says:

    Seba cikgu punya pasal … benjy pun klik like juga :)
    b3njy baru je tulis kisah PANDUAN SEO DAN RAHSIA UNTUK BLOGSPOTMy Profile

  13. b3njy says:

    Wow ! simplenya butang like tu … mana boleh dapat kod html butang FB tu ?
    b3njy baru je tulis kisah PANDUAN SEO DAN RAHSIA UNTUK BLOGSPOTMy Profile

    1. tehr says:

      fb like ni kena ambil dari laman fb, bro
      ada pilihan yang disediakan
      ko tanya je pakcik google

  14. padin says:

    ibarat kahwin muda, isteri tua tak di lupakan, :D
    padin baru je tulis kisah Nostalgia : SaudaraMy Profile

    1. tehr says:

      haha
      ko jangan cari pasal, bro
      aku ni tak apa la sebab aku ni dah tu :D

  15. akubiomed says:

    Google Friend Connect bakal di jumut oleh Google sebagai ganti Google+.

    1. tehr says:

      nampak gaya macam tu la yang nak jadinya, bro

  16. zulkbo says:

    salam..
    saya LIKE juga..
    kenapa tak letak
    widget Google Plus?
    zulkbo baru je tulis kisah Pusuke Anjing Tertua Di Dunia Akhirnya MatiMy Profile

    1. tehr says:

      salam kembali
      google+ tu tak tahu bila la dapat dibuat :D

  17. tian says:

    ok. jom tekan like. like. likeeeee..
    tian baru je tulis kisah Tinggi-tinggi kelapa sawit.My Profile

  18. anak dara lanjut usia
    pakai kasut jenama nike
    Aku, Kau dan Dia
    sapa suka tekan like

    duduk santai atas bangsal
    tengok orang naik motorbike
    kalau cikgu punya pasal
    saya pun tekan like

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Story terbaru blog kami…
    pemasangan ladam kuda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun