Akhirnya Telur Burung Unta Pecah Juga

Kelantan berjaya kalahkan ATM 2-1 di Stadium Perbandaran Selayang malam tadi. Aku pula berjaya pecahkan telur burung unta buat kali pertama di blog Tehramuan ini.

Akhirnya apa yang ditunggu-tunggu tiba juga. Telur yang dieram dalam kandang selama ini sudah pun menetas. Apa nak kata lagi, senyum panjang la aku. Hampir sama panjang dengan senyuman peminat dan penyokong bola sepak Kelantan yang berjaya menjinakkan ATM di kandang mereka sendiri.

Aku dah dapat bayaran pertama dari Jobdirumah.

AgenAffiliate

Buat ketupat di hari raya,
Resepi lama orang dahulu;
Sudah dapat kali pertama,
Syukur pada Dia Yang Satu.

Raya puasa dan raya haji,
Umat Islam sibuk di dapur;
Lain masa boleh dapat lagi,
Pada Tuhan kita bersyukur.

jobdirumah 1Akhirnya juga aku semakin yakin, Program Jobdirumah memang boleh memberikan kita duit. Duit dari internet dan duit dari blog. Duit hasil dari kerja sambilan di rumah.

Siapa kata Program Jobdirumah tipu.

Sekarang aku boleh kata Jobdirumah tak tipu kerana aku dah dapat duit dari program ini. Walau pun baru kali pertama tapi aku tetap bersyukur. Terbukti telur burung unta juga boleh dipecahkan!

TehrDemikian kisah 'Akhirnya Telur Burung Unta Pecah Juga' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


10 Comments

  1. mie says:

    wah…
    dulu was2 juga nak cuba..
    ehehee
    mie baru je tulis kisah Warung Pink Tempong Raja PedasMy Profile

  2. Telur burung unta je cikgu. Hehe Tahniah.
    Hazmin Hamudin baru je tulis kisah Travelog Penang | Seni Jalanan Di Lebuh ArmenianMy Profile

  3. suri says:

    dah masuk akhirnya lihat usaha yang tak sia-sia
    suri baru je tulis kisah Membuat Baju Kurung Kanak-KanakMy Profile

  4. dja@sishaza says:

    Amboi jeles pula saya kat cikgu….puas promote tak lekat2 lagi huhu :(

  5. dja@sishaza says:

    Sekali dah mula, akan ada yg kedua dan seterusnya tu cikgu…tahniah :)

  6. onlajer says:

    Alhahamdulilah cikgu dapat rezeki :)
    onlajer baru je tulis kisah Jenama Terbaik Kipas Mampu MilikMy Profile

  7. kakiblog says:

    tahniah..semoga terus masyuk!
    kakiblog baru je tulis kisah Kisah Benar 40 Tahun Memburu ImpianMy Profile

  8. Zik says:

    wahh hebat tuh… dapat juga pecahkan ruyung…
    Zik baru je tulis kisah Keputusan Sarawak [1] vs pahang [3] separuh akhir1, 2013My Profile

  9. profhariz says:

    Telur unta pecah dan ada hasil. Siapa nak bagi. Hehehe
    profhariz baru je tulis kisah Audit Diri Sebelum Mengurangkan Berat BadanMy Profile

  10. Hafizul says:

    Hahahahaha..tahniah bro..tahniah..semoga perkara gembira ni akan terus menaikkan mood blogging bro..pondok kecil bulan ni kecewa sungguh..emmm
    Hafizul baru je tulis kisah Blogger Yang Berani Untuk BerjayaMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun