Akhir Piala Asia 2011

Piala Asia 2011Australia menunjukkan belang sebenar selepas membelasah Uzbekistan dengan jaringan yang besar, 2 gol pada separuh masa pertama dan 4 gol lagi dalam separuh masa kedua.

Dalam satu lagi perlawanan, Jepun berjaya menundukkan Korea Selatan 3-0 melalui tendangan penalti setelah keduanya terikat dengan jaringan yang sama dalam permainan masa sebenar.

JEPUN [2] pen (3) JEPUN
KOREA S [2] pen (0)
UZBEKISTAN [0] AUSTRALIA
AUSTRALIA [6]

Jepun telah muncul juara bola sepak Piala Asia sebanyak 3 kali iaitu pada tahun 1992, 2000 dan 2004 manakala Australia masih belum berjaya melakukannya kerana mereka baharu sahaja menjadi ahli Asian Football Confederation (AFC) pada tahun 2005. Tarikh perlawanan akhir Piala Asia 2011 ialah pada 29 January 2011 dan akan berlangsung di Khalifa Stadium, Qatar.

Sudah dapat mengagak siapa yang akan muncul sebagai juara? Berapa gol agaknya ya?

TehrDemikian kisah 'Akhir Piala Asia 2011' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


35 Comments

  1. ,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
    //__l_l_,\____\,__
    l_—\_l__l—[]lllllll[]
    _(o)_)__(o)_)–o-)_)___
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Salam Persahabatan kami datang ziarah blog anda
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Kajang Pak Malau kajang berlipat,
    Kajang hamba mengkuang layu,
    Dagang Pak Malau dagang bertempat,
    Dagang hamba Tumpang lalu

    harap jepun sebagai wakil asia menang lerrrrr…..
    azli.afzainizam baru je tulis kisah Motorsikal SuperbikeMy Profile

    1. tehr says:

      yups, harap jemun menang
      australia tu rasa macam bukan orang asia je
      hehe

  2. ,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
    //__l_l_,\____\,__
    l_—\_l__l—[]lllllll[]
    _(o)_)__(o)_)–o-)_)___
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Salam Persahabatan kami datang ziarah blog anda
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Kajang Pak Malau kajang berlipat,
    Kajang hamba mengkuang layu,
    Dagang Pak Malau dagang bertempat,
    Dagang hamba Tumpang lalu

    tang gol berapa tu tahhhh kan bola tu bulat berapa-berapa ajerrr kalau nak gollll kalau nak kalah pun kita mana tauuuu…. tungguuuu dan lihat apa keputusannya
    azli.afzainizam baru je tulis kisah Motorsikal SuperbikeMy Profile

    1. tehr says:

      hehe
      agak2 je, bro
      kira macam harapan la, kan
      tak semestinya seperti yg kita harapkan :D

  3. suri says:

    selamat pagi..

    3 – 0 heee…

    main belasah jer nie hii

    1. tehr says:

      jepun 3?
      kesian pasukan australia
      haha

      1. suri says:

        nasib badan klo kalah rzki org lain pula..

        can malican ho..hoo..can malican..ho ho0..ketipong payug..

        eh ada kait mengait ker?

        adalah…dah kalah bagi can kt pasuka lain ar pulak hiiii ;)

  4. sangilapi says:

    bagi yang pernah menyandang gelaran juara sudah pasti mahu menambah akan bilangannya dan bagi yang belum pernah akan cuba sedaya mungkin untuk mengukir nama :)

    yang pasti kalau ikut logik akal,perlawanan akhir ini pasti sesuatu yang hangat dan menarik !
    sangilapi baru je tulis kisah PR 2011 dah updateMy Profile

    1. tehr says:

      aku sokong jepun
      harap2 meraka akan menang nanti

  5. mie says:

    wah!!
    jepun bertemu dengan australia…
    hebat2..
    ehheee
    mie baru je tulis kisah Cara Membuat Kad Ucapan 3DMy Profile

    1. tehr says:

      sokong pasukan mana, bro?

    2. mie says:

      duaa2 xleh ke?
      Australia la, go kewell…
      heheheee
      mie baru je tulis kisah Tingkatkan Trafik Blog Dengan Apesal!!My Profile

      1. tehr says:

        go honda, gol
        haha

  6. Cik Siti says:

    jepun vs korea memang 2-2 hebat… pas ni aus vs jepun… pilih jepun semestinya
    Cik Siti baru je tulis kisah Berkat baju kurung ibuMy Profile

    1. tehr says:

      jepn akan menang!
      hahaha

    1. tehr says:

      berapa gol, bro?
      hehe

  7. kami says:

    dah agak mesti jepun punya..
    ok kasi bantai 3- 0 jugak..hehe
    kami baru je tulis kisah Tips Elak Facebook DicerobohiMy Profile

    1. tehr says:

      hehe
      beri la sagu hati 1 gol kat australia :D

  8. jepun kot juara kali nie… :)
    Johari Hamzah baru je tulis kisah Webcam With Google TalkMy Profile

    1. tehr says:

      harap2 begitu la, bro :)

  9. zulkbo says:

    salam..
    dah tentu sokong Jepun
    Australia tu layak ke
    duduk ASIA..erppp..
    mat saleh Asia..he he
    zulkbo baru je tulis kisah Aku Anak Felda Jasa Mu Ku KenangMy Profile

    1. tehr says:

      salam kembali
      ya la, bro
      australia tu rasa macam bukan orang luar je
      hehe

  10. Ismail N says:

    Hajat hati mau tgk malam semalam LIVE tapi demam lak plus org rumah nak tgk Glee… :D
    Anyway congrats to Australia dan Jepun. May the best team win final nanti..

    1. tehr says:

      perlawanan akhir nanti harap2 dapat tengok, bro
      harap2 juga jepun akan menang :D

  11. etomyam says:

    semoga kali ni jepung menang :D
    etomyam baru je tulis kisah Cindy Crawford’s Secret To Younger-Looking SkinMy Profile

    1. tehr says:

      ya la, bro
      jepun ni ‘dekat’ dengan hati rakyat malaysia

  12. Norgadis says:

    Wah… nampaknya ramai yang minat dalam bab ini hehehe…
    Norgadis baru je tulis kisah Love Award Untuk Blogger PilihankuMy Profile

    1. tehr says:

      nor tak sokong mana2 pasukan ke?
      tak minat bola?

  13. bisk says:

    harap blue samurai juara!
    bisk baru je tulis kisah hujan keresahanMy Profile

    1. tehr says:

      juara kali keempat :D

  14. akubiomed says:

    Tak berapa follow sangat bola tapi memang mengharapkan Jepang menang ke atas Australia :-)
    akubiomed baru je tulis kisah Mak telur dah pecahMy Profile

    1. tehr says:

      yups,
      harap2 la menang :D

  15. gayahspears says:

    gol… huhu..
    Gayah tak tgk piala asia so tak tahu perkembangannya..hihi

  16. zik says:

    mungkin ramalan dari aku ialah 3-1 jepun
    zik baru je tulis kisah Korea selatan tempat ketiga piala asia 2011!!My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun