AFC U-22 | Malaysia vs Vietnam

afc u22Malaysia [3] vs [0] Vietnam

Menepati ramalan. Harimau Muda Malaysia menepati ramalan bila berjaya menewaskan Vietnam 3-0 petang tadi. Kedudukan terkini Kumpulan G Kelayakan AFC U-22 Harimau Muda berada di tempat ketiga dibelakang Myanmar yang menewaskan China Taipei 6-2. Korea Selatan yang menewaskan Filipina 10-0 masih kekal di tempat pertama.

PASUKAN P M S K J B  +/- MT
KOREA SELATAN 4 3 1 0 21 3 18 10
MYANMAR 4 3 1 0 14 4 10 10
MALAYSIA 4 3 0 1 16 5 11 9
CHINA TAIPEI 4 1 0 3 7 19 -12 3
VIETNAM 4 1 0 3 11 8 3 3
FILIPINA 4 0 0 4 1 31 -30 0

Jadual Perlawanan Kelayakan AFC U-22

Menepati ramalan juga pertemuan terakhir Malaysia vs Myanmar nanti adalah penentuan sama ada kita layak atau tidak. Korea tak ada masalah untuk layak. Kita pula perlu menghadapi pemain dan penyokong tuan rumah Myanmar untuk layak. Dapat atau tidak kita melayakkan diri ke Pusingan Akhir Piala AFC U-22 tahun 2013, kita tunggu dan lihat sahaja nanti.

TehrDemikian kisah 'AFC U-22 | Malaysia vs Vietnam' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


20 Comments

  1. anjangman says:

    Harap pemain M’sia akan bermain dgn lebih bersemangat & menjaringkan gol utk perlawanan seterusnya. Aku yakin M’sia layak bersama dgn Korea Selatan..
    anjangman baru je tulis kisah Wordless Wednesday – PanggangMy Profile

    1. tehramuan says:

      harap2 kita layak
      pemain perlu ikut betul2 arahan jurulatih

  2. titan says:

    persaingan antara myanmar, korea dan malaysia. korea tak dak masalah agaknya dengan last game. myanmar aje..nak tak nak kena menang. jangan pakai pengadil dari myanmar. pakai pengadil lain aa..
    titan baru je tulis kisah Nuffnang masih sayang lagi rupanya..My Profile

    1. tehramuan says:

      hehe
      betul tu
      pengadil kali ni mesti yang betul2 cekap

      1. titan says:

        jangan pakai pengadil poyo hari tu..pengadil masa selangor vs kelantan pun jangan pakai..
        titan baru je tulis kisah Eyriqazz vs Denaihati – Part 6My Profile

  3. rahman says:

    lanyak.. jangan tak lanyak … jangan kasi peluang… kena angkuh sikit macam balotelli baru myanmar takut huhu :)
    rahman baru je tulis kisah Tempat ke 11 di Assen BelandaMy Profile

    1. tehramuan says:

      haha
      angkuh tak apa, jangan panas baran dah la

  4. bolehnya..auumm :)
    Jebeng Otai™ baru je tulis kisah Harimau Malaya : Persiapan Ke Piala DuniaMy Profile

    1. tehramuan says:

      auuumm!

  5. Kulanzsalleh says:

    harap boleh menang ke atas myanmar nanti
    Kulanzsalleh baru je tulis kisah Serangan Siber ke atas KulanzsallehMy Profile

    1. tehramuan says:

      harap2 gitu la hendaknya

  6. mie says:

    myanmmar juga antara pasukan yang hebat..
    harap Malaysia lebih menampilkan kehebatan..
    ehehehee
    mie baru je tulis kisah Menjejak Kembali Bumi MMHE Pasir GudangMy Profile

    1. tehramuan says:

      yups
      main pula kat tempat mereka
      memang satu cabaran getir

  7. yas says:

    Tahniah buat skuad Harimau Muda….harap2 konsisten la pas nih

    1. tehramuan says:

      satu je lagi untuk kita lepas
      nak sangat tengok kita berjaya kali ni

  8. Diam mulut seribu bahasa
    minta kerja jadi asisten
    Harimau Malaya tak hilang bisa
    Terus Mara berterusan konsisten

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Story terbaru blog kami…
    diy pemasangan lampu daylight
    azli.afzainizam baru je tulis kisah Diy Pemasangan Lampu LED DayLight KeretaMy Profile

    1. tehramuan says:

      harimau malaya tunjuk kuku
      taringnya berkilat dua batang
      kalau berjaya gembira hatiku
      semua peminat bersorak riang

  9. ohcikgu says:

    kena menang dengan myanmar. mesti ada live kat astro ni.
    ohcikgu baru je tulis kisah Kenapa ramai orang suka tengok animasi BoboiBoy?My Profile

    1. tehramuan says:

      misi mesti menang
      tak boleh kalah atau seri

  10. akubiomed says:

    Harap skuad Harimau Muda boleh membaham pasuka Myanmar.
    akubiomed baru je tulis kisah Baby Aslah bermain arnab comel di Floria Putrajaya 2012My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun