AFC U-22 | Malaysia vs Myanmar

afc u22Malaysia [1] vs [2] Myanmar

Malaysia tewas kepada Myanmar 1-2 dalam misi memburu tempat kedua Kumpulan G. Bermakna Harimau Muda Malaysia gagal layak ke Kejohanan AFC U-22 secara automatik. Korea Selatan seperti diduga berjaya layak secara automatik sebagai juara kumpulan. Korea menewaskan Vietnam 2-0 dalam perlawanan terakhir mereka.

PASUKAN P M S K J B  +/- MT
KOREA SELATAN 5 4 1 0 23 3 20 13
MYANMAR 5 4 1 0 16 5 11 13
MALAYSIA 5 3 0 2 17 7 10 9
CHINA TAIPEI 5 2 0 3 9 20 -11 6
VIETNAM 5 1 0 4 11 10 1 3
FILIPINA 5 0 0 5 2 33 -31 0

Kedudukan terakhir dalam Kumpulan G kelayakan AFC u-22 selepas tamat semua lima perlawanan. Tempat pertama dan kedua layak secara automatik ke Kejohanan AFC U-22 yang akan diadakan pada 2013 nanti. Pasukan ketiga terbaik berdasarkan jumlah mata dan perbezan jaringan serta tuan rumah juga akan layak menyertai kejohanan ini.

TehrDemikian kisah 'AFC U-22 | Malaysia vs Myanmar' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


26 Comments

  1. Kulanzsalleh says:

    Walaupun tewas kepada myanmar.. ucapan tahniah tetap diucapkan kepada Team AFC U-22 kerana telah bertungkus-lumus.. cuma belum ada rezeki saja
    Kulanzsalleh baru je tulis kisah Menangani Isu Website Offline Akibat Menggunakan Servis CloudFlareMy Profile

  2. titan says:

    kita tunggu dan lihat. ada rezeki, kita stay. takde rezeki..piala tu..bukan ainan tasneem yang punya..
    titan baru je tulis kisah Piala AFC bukan milik Ainan Tasneem..My Profile

    1. hafizmd says:

      kot2 ada rezki tmpat ketiga mana taukan…hehe

      takpun, tetiba malaysia jadi tuan rumah…hooho
      hafizmd baru je tulis kisah Wordless Wednesday #20 Karipap Bertelur?My Profile

      1. titan says:

        kalau layak..memang best la..hoho..
        titan baru je tulis kisah Akibat terlalu banyak makan cendol.My Profile

  3. Bro Zulkbo says:

    salam..
    aduhai…
    SEDIHNYA :(
    Bro Zulkbo baru je tulis kisah Bila Cicak Menyerupai Spiderman (Cicak Agama Mwanzae)My Profile

    1. cik tom says:

      ala sygnya beza 1 gol….
      cik tom baru je tulis kisah Pre-order Running Man Tshirt Only at Pretty HeiseiMy Profile

  4. maza says:

    aderrkkk….

    dgn myanmar tu.. huhuhu

    aderkkk…

  5. cikgu naman says:

    semoga ada rezeki lah pasukan kita
    cikgu naman baru je tulis kisah WW-Euro Cup dah habis, boleh tidur dengan cukupMy Profile

  6. sayang betul la.. kalo menang ngan mynmar kan bagus…
    Hairul Hissam baru je tulis kisah Kisah Guru Terlanjur Menghubungi Saya | Pengajaran Buat Kita BersamaMy Profile

  7. LadyBird says:

    huhuhu… klh lg..
    LadyBird baru je tulis kisah Petua Memilih Ikan SegarMy Profile

  8. hatiputera says:

    Aduhai,,bila erk kita dapat tengok pasukan kita bersaing di peringkat antarabangsa.
    hatiputera baru je tulis kisah Ranking Contest Seo Eyriqazz vs DenaihatiMy Profile

  9. Jadikan kekalahan ini sebagai pengajaran, semoga permainan bertambah baik di masa hadapan.
    Shasha Catering baru je tulis kisah Rempah dan Herba Untuk KesihatanMy Profile

  10. ProfHariz says:

    Saya syak Mental permain malaysia masih rendah. yelah main kat sana manjang kena psiko kan
    ProfHariz baru je tulis kisah Wordless Wednesday #9 – Rhyno Muscle GymMy Profile

    1. hafizmd says:

      Ada jugak khabar kurang best yg katanya 8 pemain myanmar adalah atas 22 tahun…ermmmm
      hafizmd baru je tulis kisah Wordless Wednesday #20 Karipap Bertelur?My Profile

  11. ProfHariz says:

    Defence malaysia perlu diperbaiki.
    ProfHariz baru je tulis kisah Wordless Wednesday #9 – Rhyno Muscle GymMy Profile

    1. hafizmd says:

      Nampak slow malam tadi…
      hafizmd baru je tulis kisah Wordless Wednesday #20 Karipap Bertelur?My Profile

  12. xperla..usaha lagi..mungkin x der luck.. :)
    Jebeng Otai™ baru je tulis kisah Wordless Wednesday : MachinchangMy Profile

  13. mak lagenda says:

    jgn sedey2..kita kan malaysia boleh. sok lusa kita blh bangkit lagik. Yg penting,kita sokong abes2an pasukan kita..wlu menang,wlupun kalah!
    mak lagenda baru je tulis kisah WORDLESS WEDNESDAY : BUAT APA TU MEK?My Profile

  14. zool says:

    tak berapa jadi antara nazmi, irfan dan gary..
    zool baru je tulis kisah Mendapat khidmat pakar bagi meningkatkan blogMy Profile

  15. akubiomed says:

    Saya berharap pasukan Harimau Muda akan layak tetapi pasukan Myanmar bermain dengan baik. Apa pun kita sudah nampak perkembangan pasukan Ong Kim Swee semakin matang dan beberapa bakat baru berjaya dicungkil seperti Rozaimi.
    akubiomed baru je tulis kisah My Birthday Giveaway 2012 dari Cetusan RasaMy Profile

  16. sensasi2020 says:

    Walau kalah tapi masih ada peluang…semoga Harimau muda akan terus berjuang, peluang ke Piala Asia masih belum berakhir.
    sensasi2020 baru je tulis kisah Juara Euro 2012My Profile

  17. daddydee says:

    tahniah buat semua pemain yang bermain sehabis baik…
    daddydee baru je tulis kisah I’m AddictedMy Profile

  18. fiezaradzi says:

    kata myanmar de htr lebih 22 tahun.. betul ke?
    fiezaradzi baru je tulis kisah Bila Takhta BertukarMy Profile

  19. hafidz says:

    takpelah. memang bukan rezeki. cuba lagi sehabis baik ;)
    hafidz baru je tulis kisah Nuffnang Buffered Earnings 11My Profile

  20. jadi pencuri polis menyamar
    membenteras jenayah penjual kain
    Walaupun tewas kepada myanmar
    Ucapan syabas kepada pemain

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Story terbaru blog kami…
    diy repair bumper kemek kedalam
    azli.afzainizam baru je tulis kisah Diy Repair Bumper Kemek Ke DalamMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun