Adat Pertandingan

danny antwiDah menjadi adat pertandingan, ada memang dan ada yang kalah. Dan malam tadi Kelantan menang lagi dalam cabaran untuk merebut Juara Liga Super 2012 dan terus kekal di persada liga dengan 11 gol dalam 5 perlawanan. Aku tak mahu mengulas panjang lebar mengenai perlawanan yang berlangsung malam tadi, tahniah kepada pasukan yang menang.

Tahniah juga kepada pasukan Kedah yang berjaya memecah kebuntuan menjaringkan gol. Perlawanan antara PKNS FC vs Sabah di Stadium MBPJ, Kelana Jaya pada 17.01.2012 berkesudahan dengan keputusan seri dua sama. Keputusan penuh Liga Super 28.01.2012 pula adalah seperti berikut:

Kelantan 3 – 1 Kuala Lumpur
Lions XII 0 – 1 Terengganu
Felda United 1 – 2 Perak
Kedah 1 – 3 Johor FC
T-Team 1 – 2 Selangor
Sarawak 2 – 2 Negeri Sembilan

Adat pertandingan ada kalah ada yang menang. Dan malam tadi juga Manchester United kalah kepada Liverpool 1-2 dalam saingan Piala FA Inggeris. Huhuhu… Sedih.

TehrDemikian kisah 'Adat Pertandingan' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


39 Comments

  1. akakcomey says:

    Anak saudara akak memang hafal jadual games ni

  2. adele says:

    harap2 dapat suami yg tak suka bola :D
    adele baru je tulis kisah Kalau ada Lee Byung Hun Baru Layan KoreaMy Profile

    1. hafizmd says:

      hehe..harap2lah yer =)
      hafizmd baru je tulis kisah Selongkar dapurMy Profile

      1. maza says:

        Oh, kalau gitew maza termasuk kategori tersebut, sbb tak berapa nak gemar dgn bola…

        ahaks.. lalalaa
        maza baru je tulis kisah Najwa Latif, Cinta Muka Buku, Tutti Frutti, AJL ke-26,My Profile

    2. iza says:

      Hahaha…
      Tau tak, kalau dia tak suka boleh,
      hobi lain pulak yang dia suka…
      Kalau boleh, dok rumah je atau paling kuat beli tiket ke stadium tapi kalau mancing, takraw, badminton, mountain bike…makan hati le dok umah sensorang…
      iza baru je tulis kisah Teluk Intan Fun Ride 2012.My Profile

    3. akubiomed says:

      Biasanya yang dihajat tidak akan tertunai. :-)
      akubiomed baru je tulis kisah Tak Nak! restoran MamakMy Profile

    4. chii says:

      amin..chii pun harap perkara yg sama gak..
      dia suka badminton..okeh :D
      chii baru je tulis kisah Kerja KerjaMy Profile

  3. LadyBird says:

    adele.. kalau lady, lady nak suami suka bola.. sebab nak join sekaki..
    LadyBird baru je tulis kisah Wanita Penghuni SyurgaMy Profile

    1. chii says:

      errr…lady ni mcm kakak ipar k.chii..
      tp dorang slalu gado..sebab akak penyokong MU..abg plak..penyokong arsenal..:p
      chii baru je tulis kisah Kerja KerjaMy Profile

  4. zulkbo says:

    Salam..
    tahniah pada yang menang
    yang kalah jangan putus asa
    adat perlawanan..ada kalah ada
    yang menang..
    zulkbo baru je tulis kisah Raja Lawak 6 (RL6) : Dua Tersingkir Di Minggu Ke-3My Profile

  5. yas says:

    MU kalah x pe bro kan…yg penting red worrior dh menang dahhh…
    yas baru je tulis kisah Paintball Bukit Cherakah – 28-01-2012My Profile

    1. hafizmd says:

      huhu…biasalah…kipas susah mati maaa =)
      hafizmd baru je tulis kisah Selongkar dapurMy Profile

  6. Melatiqistyna says:

    Tu la, cemana MU leh kalah ngan liver plak…hukhukhuk
    Melatiqistyna baru je tulis kisah 2D1N @ Idaman Nurani, Pangsun, Hulu LangatMy Profile

  7. lunaticg says:

    Tahniah kepada pasukan yang menang, terutamnay Liverpool…. :)
    lunaticg baru je tulis kisah Republika Hrvatska Exchange RateMy Profile

  8. hafizmd says:

    nampaknya…kelate tunjuk belang lg

    dok sabor nak tgk kelate vs ganu puok =)
    hafizmd baru je tulis kisah Selongkar dapurMy Profile

  9. nizam says:

    suko sangat kelate mene semale tapi sedih MU kaloh…hehehe…
    nizam baru je tulis kisah Video Jaringan Kelantan Vs Kuala Lumpur 2012My Profile

  10. sud@is says:

    hai nasib kenari diantara yang corot
    sud@is baru je tulis kisah Hebat SedekahMy Profile

  11. iza says:

    Assalam..
    Kalau Kedah lawan, suka la tengok..
    walaupun tak minat.
    iza baru je tulis kisah Teluk Intan Fun Ride 2012.My Profile

  12. dinar says:

    salam, tehr ta da pantun utk adat pertandingan ke? kalau pantun mesti lg mantap!! hehe
    dinar baru je tulis kisah Kitco Index – pengukur harga emas?My Profile

  13. mie says:

    seperti biasa, kedah pasti menghampakan…
    so, layan liverpool vs man u la…
    baru terbaik…
    hehehehee
    mie baru je tulis kisah Peraduan Jom Cuti Bersama MAGGIMy Profile

  14. ciksembang says:

    Adel nak cari suami tak suka bola?.. Mmg ada tapi tak ramai
    ciksembang baru je tulis kisah Berat menjadi bapaMy Profile

    1. Jebeng Otai says:

      ada..cube carik la btul2..hehe
      Jebeng Otai baru je tulis kisah SEO yang AwesomeMy Profile

      1. rahman says:

        lelaki tak suka bole eeerrmmmm….??? pelik tu :)
        rahman baru je tulis kisah Pokok manggis berbunga kertasMy Profile

      2. hafizmd says:

        mmg ada..tp kena tepat dan bijak mencari port2nye =)
        hafizmd baru je tulis kisah Pengalaman kena denda di sekolahMy Profile

  15. amirulfaiz says:

    Kalau balik rumah mertua di Gua Musang, ambe jadi penyokong klate. :D
    amirulfaiz baru je tulis kisah Isolating polymorphonucleus cells (PMN)My Profile

  16. Hadi Rofiee says:

    Pasukan Kedah MESTI melakukan muhasabah diri. :neutral:
    Hadi Rofiee baru je tulis kisah Pengurusan Kehidupan Berteraskan Surah al-KahfiMy Profile

    1. hafizmd says:

      nampaknya, coach sementarapun dah quit…rasenya ada benda yg tak kena ngn pengurusan ni…pemain down msti bersebab
      hafizmd baru je tulis kisah Pengalaman kena denda di sekolahMy Profile

  17. zool says:

    Huhuhuhu. takkan berjaya memecah kebuntuan gol dah dikira kejayaan kot kat kedah tu…
    zool baru je tulis kisah Impak pemain import dalam Liga SuperMy Profile

  18. titan says:

    selangor pun menang apa. hehe..
    titan baru je tulis kisah Lelaki kacak bila senyum-senyum..My Profile

  19. kulanz says:

    perlawanan akan datang Kelantan jumpa Liverpool… eh, salah jadual ni :D
    kulanz baru je tulis kisah Sambutan Maulidur Rasul SAW Tahun 2012M/1433HMy Profile

  20. hatiputera says:

    adat pertandingan,,,ada menang dan ada kalah…nasib baik ganu menang…
    hatiputera baru je tulis kisah lumba-lumba bersuara pausMy Profile

  21. ohcikgu says:

    biasalah tu..kalah tu perkara biasa.
    jangan tak leh terima plak..

  22. fuad ansari says:

    sape2 nak tengok bola, boleh mintak mr tehr taja minum teh sambil tengok bola.. (“,)
    fuad ansari baru je tulis kisah MaCaMaNa NaK JaDi BaiK?? (part 2)My Profile

  23. Norizwan says:

    menang atau kalah itu memang adat pertandingan….yesss liverpool menang huhuhu….
    Norizwan baru je tulis kisah [Video]Asteroid 2012 melintasi bumi telah dikenal pasti?My Profile

  24. kalah sekejap je, nanti boleh lawan balik
    sabree hussin baru je tulis kisah Majlis Sambutan Maulidur Rasul s.a.w Tahun 2012M/1433HMy Profile

  25. Cyza says:

    Aku pun sedih Man U kalah…last minit pulak tu…Tapi nak buek camna…hidup perlu diteruskan!!!

  26. kakyong says:

    adakah sinar utk pasukan kejor yob kejor kali ni.. ;)
    kakyong baru je tulis kisah Review Miecyber’s BlogMy Profile

  27. chii says:

    MU kalah? ehehe..xpe2…next game leh main leklok lg ye :p
    chii baru je tulis kisah Kerja KerjaMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun