5 Pilihan Kerja Sambilan Di Rumah

Bagaimana mahu memilih kerja sambilan di rumah. Sambil mengisi masa lapang, sambil jana wang ke akaun bank. Cadangan terbaik ialah buat apa yang kita suka atau kita minat. Kepala tak terbeban, urat saraf juga tak kejang.

Jadi hari ini disenaraikan 5 kerja sambilan yang boleh dilakukan di rumah. Sambil layan drama Korea dan pasang angan-angan. :D

1. Suka Kerja Tangan

Kerja tangan atau kraf tangan sudah menjadi minat manusia sejak dulu sampai sekarang. Siapa pandai buat dan mahu buat boleh dijual dan dapat duit. Dijual dengan cara biasa atau melalui tempahan secara online.

Cuba tengok apa yang dibuat oleh Eiela.

2. Suka Menjahit

Menjahit juga satu kerja sambilan yang menjadi pilihan terutama suri rumah. Jual tudung jahit sendiri atau jual tudung yang dijahit oleh orang lain. Boleh dijual di pasar malam atau pun secara online sahaja. Bisnes di alam maya.

Boleh tempah tudung atau sarung tangan dengan Suri.

3. Suka Memasak

Tak lama lagi bulan Ramadhan dan musim raya. Siapa yang suka memasak, satu lagi peluang baik bagi mereka sebagai kerja sambilan di rumah. Tempahan biskut dan kek juga boleh cara biasa dan cara online. Pos laju.

Nak belajar buat kek boleh tanya Hairul.

4. Suka Ambil Gambar

Ya. Ambil gambar siapa yang mahu. :D Maksud aku ambil gambar perkahwinan. Musim cuti sekolah ni memang ramai yang kahwin. Ada cikgu yang buat kerja sambilan ambil gambar pengantin. Masyuk juga ni.

Ambil gambar perkahwinan dengan Cikgu Muktasim.

5. Suka Online

Ini yang terbaik. Tak perlu angkat punggung untuk dapat duit mudah. Orang malas pun boleh asal buat kerja! Program kerja online bersepah di internet dan boleh dapat duit di rumah tanpa perlu angkat punggung. Tak percaya tanya Titan.

Mahu sertai program kerja online pergi KE SINI.

malas vs rajinOk. Itu sahaja 5 Pilihan Kerja Sambilan Di Rumah yang sempat dituliskan untuk kali ini. Ada masa, ada peluang dan ada kemahuan boleh dituliskan lagi untuk kerja sambilan yang lain pula.

Selamat bekerja sambilan di rumah. Hari ni tak ada pantun. :D

TehrDemikian kisah '5 Pilihan Kerja Sambilan Di Rumah' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


27 Comments

  1. akubiomed says:

    Kadang-kadang kita tidak perasan didepan mata terbuka luas peluang untuk menjana pendapatan.
    akubiomed baru je tulis kisah DiGi’s Menang Besar Contest dengan reload sahajaMy Profile

    1. TehR says:

      betul tu, bro
      tengok orang lain senang2 je boleh dapat duit

  2. titan says:

    betul, gua malas. setuju 100%.

    tapi, YA! Gua jenis buat kerja punya orang. Sebab itu ramai orang sanggup bayar gua buat kerja.
    titan baru je tulis kisah Ramai gak yang tak puas hati dengan gua.My Profile

    1. TehR says:

      asal saja kerja siap dengan sempurna
      pasti boleh tersenyum sambil bermalas-malas :D

  3. cik tom says:

    byk pilihan kerja..antara nak tak nak je?
    cik tom baru je tulis kisah Tudung Labuh Berkualiti Mengikut Syariat di InspirasiHanaMy Profile

  4. Betul la kata bro tehr.. kerja online dah tak perlu angkat punggung. silap2 melekat terus kat kerusi.. heee

    zaman cyber nie mmg mudah tambah wang.. kena caranya, insyaallah boleh tambah bini.. heee .. :D
    Hairul Hissam baru je tulis kisah Ramai Kena Tipu Ribuan Ringgit Di Internet. Jom Baca Kisah MerekaMy Profile

  5. kakiblog says:

    kerja sambilan teramat penting untuk tampung kos hidup kepada golongan berpendapatan rendah..bila dah ada income lebih golongan ini akan berubah pula menjadi berpendapatan tinggi..
    kakiblog baru je tulis kisah Kemaskini Tentang Top 10 Komentar Di Kakiblog.my (ii)My Profile

  6. sensasi2020 says:

    Dalam 5 tu saya suka memasak seperti buak kek dan biskut. Kerna sudah menjadi kerja harian saya.
    sensasi2020 baru je tulis kisah Nak Membongkar Rahsia Seorang Blogger Terkenal Di Contest Review Tak TerkalahMy Profile

  7. Rina says:

    memasak sudah jadi pekerjaan saya dikeseharian tapi kalau untuk dapat penghasilan sih saat ini dari nomor ke-5 diatas
    Rina baru je tulis kisah How To Create CSS Social Media Button With Tooltip and Hover EffectMy Profile

  8. de engineur says:

    dua yg terakhir tu nmpk gaya macam sesuai utk aku hehehe
    de engineur baru je tulis kisah Electric flowers have the power to bring in beesMy Profile

  9. suka online…

    tapi takdak hasil pun…

    kahkahkah

    1. Padin says:

      kih3 macam sama aku je,
      suka online tapi setakat habiskan masa, :D

  10. Dja@SisHaza says:

    wah makin hari makin aktif cikgu dengan kerja di rumah …memang pilihan yg bagus untuk yang sedang mencari kerja
    Dja@SisHaza baru je tulis kisah 7 ALASAN MENGAPA SUAMI BERHUBUNG KEMBALI DENGAN BEKAS KEKASIHMy Profile

  11. suri says:

    Salam
    dah minat baik teruskan..slu benda yang kita suka dan ada minat kt situ le blh jana duit dg bayk

    thnk utk backlinknya :)
    suri baru je tulis kisah Berani Ya Kau Curi Pandang !My Profile

  12. Cik Siti says:

    secara tak langsung boleh menjana pendapatan… ye tak?
    Cik Siti baru je tulis kisah Puan CT Jenguk Cik CTMy Profile

  13. khairil says:

    memang best kalau sambil buat apa yg kita minat sambil dapat duit, hehe.
    khairil baru je tulis kisah Rumah Mikro: Konsep Perumahan Masa Hadapan?My Profile

  14. eyriqazz says:

    Suka yang nombor 5 tu
    eyriqazz baru je tulis kisah Mr Titan di MatakuMy Profile

  15. hafiz says:

    macam2 pilihan…jadi jangan tunggu lagi..
    hafiz baru je tulis kisah Mesin jahit sudah diperbaikiMy Profile

  16. eiela says:

    terima kasih atas backlink. memang banyak kerja sambilan nih.
    eiela baru je tulis kisah 9s Jika Belum Berjaya – Dr. Azizan OsmanMy Profile

  17. auc says:

    semua diatas x suka
    ada tak yg lain hehehe
    auc baru je tulis kisah Transformers 4 Bakal Muncul dengan 2 Autobots BaruMy Profile

  18. Hafizul says:

    Emm banyak pilihan yang boleh kita buatkan..cuma nak ngn tak nak jer..emmm..
    Hafizul baru je tulis kisah Wordless Wednesday #54 – Yeahh I Know, Im Not Your ChoiceMy Profile

  19. ciklaili.com says:

    saya suka no. 3, 4 & 5..
    ciklaili.com baru je tulis kisah Gambar Candid ciklaili.com Di SBDdB13My Profile

  20. Lynn says:

    Kebanyakan masa peluang untuk kita buat duit memang sentiasa terbentang didepan mata hanya kita yang ‘ entah perasaan entahkan tidak’. Bagi saya work smart better than work hard.

  21. BeritaKaki says:

    di rumah boleh buat mcam2 .. berkebun ..tapi online jugak jadi pilihan :)
    BeritaKaki baru je tulis kisah Contest SEO Melayu Boleh 2013 – FAQMy Profile

  22. benertuh kalo rajin tapi malas kerja juga gak bagus,
    kalo malas tapi krja patut di acungi jempol

  23. Mazni Azmi says:

    Assalamualaikum Wrmbth,

    Paling suka no 5. Online. Sekarang ni bisnes online sangat best
    Mazni Azmi baru je tulis kisah Fesyen Tudung Terkini 7 Tips Mudah Memilih Tudung Yang SesuaiMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun