5 Cara Menyusahkan Tetamu

Sebelum aku lanjutkan kisah tuan rumah menyusahkan tetamu ni, terlebih dahulu aku nak hangatkan kembali mengenai janji kita untuk Semak Arah Kiblat yang aku ceritakan pada minggu lepas. Korang masih ingat?

Ok. Di bawah ini adalah tips menyusahkan tetamu setakat yang aku dapat perhatikan di laman-laman yang aku sempat berkunjung.

  1. Letakkan gambar-gambar dalam bilangan yang banyak dan dengan saiz yang besar.
  2. Pasang widget lagu autoplay. Pastikan juga jangan sediakan butang STOP.
  3. Letakkan gambar animasi [bergerak] di bahagian atas sekali. Lagi besar adalah lagi bagus.
  4. Pasang iklan di serata sudut laman. Kalau boleh dari berbagai punca.
  5. Letakkan JavaScript banyak-banyak untuk mencantikkan pandangan di laman.

load-time-analysis

Itu sahaja. Pengunjung yang mempunyai sambungan internet yang lembab dan kuota broadband yang terhad pastinya akan segera berlalu tanpa sempat membaca dan meninggalkan komen. Jadi korang telah berjaya untuk menyusahkan tetamu yang datang berkunjung. Tahniah!

Jangan lupa untuk Semak Arah Kiblat besok.

TehrDemikian kisah '5 Cara Menyusahkan Tetamu' untuk tatapan pembaca kali ini. Teruskan membaca kisah-kisah berkaitan yang lain. Penggemar pantun boleh dapatkan pantun @tehramuan di twitter.


29 Comments

  1. Ladfe Amir says:

    Blog saya mcmmana Cikgu? Ada gak perkara di atas? Loading cepat tak?
    Ladfe Amir baru je tulis kisah Contest Review Tak TerkalahMy Profile

  2. kalau byk grafik dan animasi.. mmg jenuh nak menunggu loading laman web…
    Hairul Hissam baru je tulis kisah Ibu Bapa Kita Bukan Malaikat. So kita kenalah…….My Profile

  3. mrhanafi says:

    satu teknik yang baik untuk buat kritikan membina..terima kasih bro.
    mrhanafi baru je tulis kisah Mesti Baca! Jika Sayangkan Jantung Anda (II)My Profile

  4. Cik Siti says:

    ada yang tak sempat nak masuk rumah dah balik dah… hehehe
    Cik Siti baru je tulis kisah Puan CT Jenguk Cik CTMy Profile

  5. Cikgu Hairul says:

    kadang2 orang teruja nak buat duit dari blog. tanpa sedar dah menyusahkan pengunjung. kita kena balik ke pangkal jalan. lihat semula apa tujuan menulis. kalau dah memang menulis semata2 untuk buat duit, letaklah iklan terbang melayang sampai penuh satu screen Asus 10 inci ni. Pasti 10 tahun pun matlamat hanya tinggal matlamat.
    Cikgu Hairul baru je tulis kisah Kemalangan Tak NgeriMy Profile

  6. PerenLee says:

    Check la blog saya bro..kompem tak menyusahkan sebab simple je..
    PerenLee baru je tulis kisah Bagaimana Mesin Basuh BerfungsiMy Profile

  7. kakyon says:

    salam tehr
    rasa nak keluarkan semua perabut dlm rumah..biar pengunjung selesa datang..hehe
    kakyon baru je tulis kisah Pendeknya masa..My Profile

  8. maza says:

    perkhh.. sekali cikgu tehr berbicara perihal teknikal lah..

    kagum!…
    hehehe

    psst! terima kasih atas peringatan itu.. maza suka yg simple2 aje.. ahaks.
    maza baru je tulis kisah Kantoi: Mak Ayam dan Bapa Ayam Kahang ditangkap!My Profile

    1. suri says:

      mudah jer simple heee..byk gak org suka
      suri baru je tulis kisah Akanku Temui Cinta..My Profile

  9. kihkihkih….

    kalau saya blog zaman belajar dulu, pasti saya sentap…

    ada jugak buat benda2 alah tu…

    skang dah pandai sikit
    :)

  10. suri says:

    ada byk sebab sb tu kta org lain org lain pandagan..ada sukar terima teguran ada faham2 sndri ada buat dek hee.apa terpulanglah ambil mana yg kurng di baiki..yang ras a bai harp2 akan kekalkan mutu nya lgi
    suri baru je tulis kisah Semacam Aku Tidak Boleh Fokus Pada Blog Lagi..My Profile

  11. Amirez says:

    haha. terbaik daripada cikgu Tehr :D blog untuk pengunjung, bukan untuk kepuasan diri sendiri. jangan jadikan blog macam rumah sendiri.
    Amirez baru je tulis kisah Pengalaman Malam Pertama Atas Kapal TerbangMy Profile

  12. eiela says:

    haha memang tips terbaik utk susahkan tetamu tuh. elok simple je senang orang datang dan pergi
    eiela baru je tulis kisah Tips Menghilangkan Lebam Bawah MataMy Profile

  13. Oh..ingatkan tetamu yang datang ke rumah. Rupanya tetamu yang datang ke blog :)
    ciklaili@yahoo.com baru je tulis kisah Panduan Bercuti Dengan Kos MinimumMy Profile

  14. Bru cerita semalam pasal bende nie… -_- tolong jangan susahkan pengunjung :)
    Izzuddin Fauzi baru je tulis kisah Tertipu Facebook LikeMy Profile

  15. azura says:

    hehe tak susahla
    azura baru je tulis kisah Karangan Peristiwa Cuti SekolahMy Profile

  16. Dja@SisHaza says:

    Hmm…jangan2 blog saya dlm kategori tu ? Tetamu pun ada 2,3 kerat je
    Dja@SisHaza baru je tulis kisah TIPS AGAR KUCING TIDAK ‘BUANG’ MERATA-RATAMy Profile

  17. jal says:

    aku suka sangat blog yang etak crowded2 ni, nampak meriah sampai tangan ni gatai nak tekan pangkah
    jal baru je tulis kisah Food Review : Mee Rebus RamliMy Profile

  18. Joe says:

    Tambah lagi satu. Letak banyak banyak pop up ads.
    Joe baru je tulis kisah Panduan Memasang Facebook Custom TabMy Profile

  19. titan says:

    aku kena pasang lagu ni. biar sakit hati diorang datang. haha..
    titan baru je tulis kisah Jangan Join Blogger Contest Tanah Arab!My Profile

  20. Mus says:

    sayangnya.. perkara remeh begitu menyebabkan tetamu blah..
    Mus baru je tulis kisah Melihat Senja Berlabuh Di TuaranMy Profile

  21. Hafizul says:

    hahah..menarik artikel ni..artikel ni dalam maknanya..kiasan ekk bro..haha
    Hafizul baru je tulis kisah Isteri Curang Versi NasihatMy Profile

  22. ProfHariz says:

    Sakit ! Tak kisah siapa pun hang terus tekan butang pangkah.
    Hehehe
    ProfHariz baru je tulis kisah 22 Tips Menghasilkan Artikel Di Saat Ketandusan IdeaMy Profile

  23. hafiz says:

    blog saya macam mana pulak loading laju tak..
    hafiz baru je tulis kisah Separuh Akhir kedua Pahang vs Johor Darul TakzimMy Profile

  24. de engineur says:

    Yg aku paling tak tahan, muzik player yg autoplay tu.
    Aku tutup terus laman web yg mcm tu
    de engineur baru je tulis kisah Frequently asked questions about Solar PV SystemMy Profile

  25. akubiomed says:

    Memang tak masuk blog tersebut sebab terlalu lama untuk loading.
    akubiomed baru je tulis kisah Kenali sains dalam dunia islam dengan Sultans of ScienceMy Profile

  26. auc says:

    kadang2 terfikir jg, adakah blog kita menyusahkan org? :)
    auc baru je tulis kisah Tahniah! Kelantan Layak ke Perlawanan Akhir Piala Fa 2013My Profile

    1. de engineur says:

      I pun terfikir mcm tu juga
      de engineur baru je tulis kisah Sarawak Ministers & Reps increase own pay three-foldMy Profile

  27. Bro Zulkbo says:

    salam..
    cuba sehabis baik tak
    menyusahkan pelancong
    ke blog saya..harapan
    mereka selesa di sana :)
    Bro Zulkbo baru je tulis kisah Makan Epal Hijau Banyak Kebaikan Untuk Kesihatan AndaMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pantun
Share
Tweet
jobdirumah
KERJA SAMBILAN DENGAN PROGRAM JOBDIRUMAH
Pendapatan Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Klik Untuk Mendaftar

Kajang pak malau kajang berharga,
Isteri pak malau memang sweet;
Kenapa minyak perlu naik harga,
Kita kan negara pengeluar sawit.
pantun